Кандидат за првог човјека Америке не зна шта је Алеп?!

Кандидат зе предсједника САД из Либералне партије, Гери Џонсон, током интервјуа телевизији Ем-Ес-Ен-Би-Си питао је: "Шта је Алеп?".

Свијет 09.09.2016 | 15:30
Кандидат за првог човјека Америке не зна шта је Алеп?!
"Шта бисте урадили са Алепом у случају да будете изабрани на мјесто шефа државе?", питао је новинар бившег гувернера државе Нови Мексико.

"Шта је то Алеп?", шокирао је политичар новинара. "Шалите се?", у чуду је питао новинар.

"Не", одговорио је Џонсон. "Алеп се налази у Сирији. Тамо је епицентар избјегличке кризе", објаснио је новинар.

"Схватио сам", покушао је да исправи ситуацију политичар и додао: "Што се тиче Сирије, мислим, да је тамо хаос. Једини начин да се ријеши проблем са Сиријом је да се уједине снаге са Русијом како би се дипломатским путем ствар ријешила до краја".

"Да ли заиста мислите да је спољна политика толико безначајна да човјек који се кандидује за предсједника САД не треба да зна шта је Алеп, гдје се налази и зашто је он тако важан", питао је новинар Џонсона.

"Не, ја знам шта је Алеп и разумијем кризу која је тамо", одговорио је Џонсон. Кандидат из Либералне партије је аутсајдер у председничкој трци са подршком од око десет одсто, преноси Спутник.



Извор: Спутњик

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

09.09.2016 16:57

Ако је новинарско питање тако постављено "ста је то Алеп" онда је то питање погресно постављено јер оно је непотпуно и злонамјерно. Граматицки то питање треба да гласи где је Алеп? Или томе слицно.

ОДГОВОРИТЕ