Kandidat za prvog čovjeka Amerike ne zna šta je Alep?!

Kandidat ze predsjednika SAD iz Liberalne partije, Geri Džonson, tokom intervjua televiziji Em-Es-En-Bi-Si pitao je: "Šta je Alep?".

Svijet 09.09.2016 | 15:30
Kandidat za prvog čovjeka Amerike ne zna šta je Alep?!
"Šta biste uradili sa Alepom u slučaju da budete izabrani na mjesto šefa države?", pitao je novinar bivšeg guvernera države Novi Meksiko.

"Šta je to Alep?", šokirao je političar novinara. "Šalite se?", u čudu je pitao novinar.

"Ne", odgovorio je Džonson. "Alep se nalazi u Siriji. Tamo je epicentar izbjegličke krize", objasnio je novinar.

"Shvatio sam", pokušao je da ispravi situaciju političar i dodao: "Što se tiče Sirije, mislim, da je tamo haos. Jedini način da se riješi problem sa Sirijom je da se ujedine snage sa Rusijom kako bi se diplomatskim putem stvar riješila do kraja".

"Da li zaista mislite da je spoljna politika toliko beznačajna da čovjek koji se kandiduje za predsjednika SAD ne treba da zna šta je Alep, gdje se nalazi i zašto je on tako važan", pitao je novinar Džonsona.

"Ne, ja znam šta je Alep i razumijem krizu koja je tamo", odgovorio je Džonson. Kandidat iz Liberalne partije je autsajder u predsedničkoj trci sa podrškom od oko deset odsto, prenosi Sputnik.



Izvor: Sputnjik

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

09.09.2016 16:57

Ako je novinarsko pitanje tako postavljeno "sta je to Alep" onda je to pitanje pogresno postavljeno jer ono je nepotpuno i zlonamjerno. Gramaticki to pitanje treba da glasi gde je Alep? Ili tome slicno.

ODGOVORITE