Кимова бомба није заљуљала само тло

Влада Јужне Кореје помно ће пратити финансијска тржишта ради заштите од геополитичких ризика повезаних са севернокорејским нуклеарним активностима.

Свијет 09.09.2016 | 10:55
Кимова бомба није заљуљала само тло
То је изјавио заменик министра финансија Јужбе Кореје и обећао да ће предузети мере за стабилизацију тржишта ако буде потребно, извештава агенција Ројтерс.

Јужнокорејска влада очекује да ће нуклеарне пробе Северне Кореје имати ограничен негативан утицај на економију, рекао је заменик министра финансија Чои Санг-мок на ванредном састанку са представницима централне банке и владе у Сеулу.

Државна телевизија Северне Кореје је објавила да је Пјонгјанг извео досад најјачу нуклеарну пробу и да је сада у стању да поставља нуклеарне бојеве главе на балистичке ракете. Такође тврди да није било цурења радиоактивног материјала нити штете по околину.

Нуклерани тест је изазвао потрес на Корејском полуострву јачине 5,3 степена Рихтерове скале. Према снази потреса, претпоставља се да је нуклеарна бомба тежине 20 до 30 килотона, наводе аналитичари.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

09.09.2016 09:10

Када су Французи, Британцу, Руси и Американци врсили подземних и надземни пробе атонски бомби садасњи миротвораца и противника атомски проба није нигде било. Многи су "миритвирци" тада били у муда... својих оцева. Они се због тога несецају тога времена а историју незнају. "Миротворци" прослост уце како њих уси сврбе. Зато це Ким њима извуци уси да боље цују ста његов народ мисли о томе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

09.09.2016 09:50

Да ти микицу ниси бајин савјетник такосе мени бар цини

Name

Бомбас

09.09.2016 09:35

Михајло, ти си факат глуп, твоја глупост је јача од Кимове нуклеарке. А ниси нешто ни писмен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побро

09.09.2016 11:40

Човјек је изнео свој став а ако мислите да није у праву докажи те му

ОДГОВОРИТЕ