Kimova bomba nije zaljuljala samo tlo

Vlada Južne Koreje pomno će pratiti finansijska tržišta radi zaštite od geopolitičkih rizika povezanih sa severnokorejskim nuklearnim aktivnostima.

Svijet 09.09.2016 | 10:55
Kimova bomba nije zaljuljala samo tlo
To je izjavio zamenik ministra finansija Južbe Koreje i obećao da će preduzeti mere za stabilizaciju tržišta ako bude potrebno, izveštava agencija Rojters.

Južnokorejska vlada očekuje da će nuklearne probe Severne Koreje imati ograničen negativan uticaj na ekonomiju, rekao je zamenik ministra finansija Čoi Sang-mok na vanrednom sastanku sa predstavnicima centralne banke i vlade u Seulu.

Državna televizija Severne Koreje je objavila da je Pjongjang izveo dosad najjaču nuklearnu probu i da je sada u stanju da postavlja nuklearne bojeve glave na balističke rakete. Takođe tvrdi da nije bilo curenja radioaktivnog materijala niti štete po okolinu.

Nuklerani test je izazvao potres na Korejskom poluostrvu jačine 5,3 stepena Rihterove skale. Prema snazi potresa, pretpostavlja se da je nuklearna bomba težine 20 do 30 kilotona, navode analitičari.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

09.09.2016 09:10

Kada su Francuzi, Britancu, Rusi i Amerikanci vrsili podzemnih i nadzemni probe atonski bombi sadasnji mirotvoraca i protivnika atomski proba nije nigde bilo. Mnogi su "miritvirci" tada bili u muda... svojih oceva. Oni se zbog toga nesecaju toga vremena a istoriju neznaju. "Mirotvorci" proslost uce kako njih usi svrbe. Zato ce Kim njima izvuci usi da bolje cuju sta njegov narod misli o tome!

ODGOVORITE
Name

Kumic

09.09.2016 09:50

Da ti mikicu nisi bajin savjetnik takose meni bar cini

Name

Bombas

09.09.2016 09:35

Mihajlo, ti si fakat glup, tvoja glupost je jača od Kimove nuklearke. A nisi nešto ni pismen.

ODGOVORITE
Name

Pobro

09.09.2016 11:40

Čovjek je izneo svoj stav a ako mislite da nije u pravu dokaži te mu

ODGOVORITE