Брадата Британка постала модел

Активисткиња и модел Харнам Каур данас је ушла у Гинисову књигу рекорда као најмлађа жена са пуном брадом. Њену импресивну причу можете да прочитате у наставку текста...

Свијет 09.09.2016 | 09:27
Брадата Британка постала модел
Двадесетчетворогодишња Британка наводи да је њена брада последица синдрома полицистичних јајника (ПЦОС), поремећаја ендокриног система који узрокује настанак акни, добијање на телесној тежини и раст маља. ПЦОС се обично јавља у пубертету или раном одраслом добу.

“Пубертет је за мене био нешто ужасно. Моје тело се мењало, а ја психички нисам могла да се прилагодим брзини промена које су се дешавале“, рекла је Каур, и додала да је у то време била врло несигурна и суицидна.

Након што је испробала све методе уклањања нежељених длачица, укључујући и ласерске третмане који су прескупи а немају трајно дејство, Каур није преостало ништа друго него да их обрије. Али, ни то се није показало као решење, с обзиром на то су длачице брзо расле.

“Моја брада напросто је ‘желела’ да остане на мом лицу, а ја сам једног дана одлучила да је време за освету”, објаснила је Каур.

Једном када је схватила да не може ништа да промени, одлучила је да себе прихвати онакву каква јесте.

Уместо да сваки дан изнова улаже време и труд у уклањање упорних длачица, Каур их је једноставно оставила у природном стању.

Ова млада дама данас је саветник у борби против вршњачког насиља, а марту ове године постала је прва жена-модел са брадом која је прошетала пистом на Лондонској недељи моде.

“Када би сви људи заиста прихватили и волели себе и друге онаквим какви јесу, међу тинејџерима не би ни било међусобног злостављања. А кад не би било злостављања, људима би било много лакше да заволе себе”, истакла је Каур.

Иако јој пролазници и даље упућују згрожене погледе и коментаре, Каур за то не хаје јер су јој бројни људи широм света пружили свесрдну подршку.

“Нисам ни сањала да би људи могли тако да реагују на једну ‘брадату жену’. У свему томе, главни врхунац била је управо љубав”, закључила је.

Извор: Нyпост.цом 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Избељивање козе

09.09.2016 07:41

Она је Креолка у склада с фотографијама Дејли Мејла. Истетовирана у горњем делу тела. Мени висе лици на модела за лезбејско венцање. Она се својо бради обрадовала. Код нас је било зена с брковима, али су то депилирале. Мени се храна згадила за данас. Осецам муцнину и повраца ми се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ојха

09.09.2016 11:50

Права Равногорка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма не

10.09.2016 09:08

То је супруга Билала Босница. Муслимани се могу зенити и да не виде зену. Назову и то је то. Равногорку ниси видио. Погледај на yоутубу.