Суд БиХ одбацио жалбу о бирачким списковима

Апелационо Вијеће Суда БиХ одбацило је као недопуштену жалбу Републичке комисије за провођење референдума Републике Српске на Одлуку Централне изборне комисије БиХ, којим је одлучено да се одбије захтјев за уступање Централног бирачког списка за провођење Референдума у Републици Српској, потврдио је "Фени" члан Централне изборне комисије БиХ Суад Арнаутовић.

Босна и Херцеговина 08.09.2016 | 22:51
Суд БиХ одбацио жалбу о бирачким списковима
Суд је, како каже, одлучујући о овом питању нашао да не постоје процесно правни услови за мериторно рјешавање жалбе, јер Републичка комисија за спровођење Референдума Републике Српске није овлаштена за подношење жалбе у конкретном случају.

Подсјећамо, Комисија за провођење референдума у Српској доставила је Суду БиХ 2. септембра жалбу на одлуку Централне изборне комисије БиХ којом се одбијају као неосновани захтјеви те комисије за изводе из Централног бирачког списка за Републику Српску и Дистрикт Брчко.

ЦИК је на сједници одбио као неоснован и недопуштен захтјев референдумске комисије из Републике Српске за доставу извода из Централног бирачког списка, који је затражен за потребе референдума о Дану Републике Српске, најављеног за 25. септембар. Одлука је донесена већином гласова, а захтјев је одбијен као неоснован јер референдумска комисија није легитимно тијело које може добити тражени материјал.

Извор: Фена

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

перо

08.09.2016 18:08

Нема референдума

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

09.09.2016 01:33

Ја ионако на бих изасао.

Name

Дон Корлеоне

08.09.2016 18:25

Одлука Апелационог суда, само потврђује,какви кадрови воде РС. То су већином, у позним годинама дипломирани правници, економисти,менаџери итд.који су дипломе стекли у скраћеном поступку.Јадни су правници чија се жалбе одбаци као недопуштена, јер је поднијета од неовлаштеног органа. Помно изабрани чланови комисије за провођење референдума,не знају,ко је у овом случају овлаштен да поднесе жалбу.То је не само њихова срамота већ и оних који су их ту поставили.Сваки портир, на предратном, било којем правном факултету,би знао, ко у овом случају може поднијети жалбу,а Додикове перјанице то не знају. Срамота!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Гамбино

08.09.2016 23:30

Тацно тако. Овакви примјери показују на којем је нивоу владајуци круг људи, тзв. "интелектуална елита". Њихов стварни домет је саторски примитивизам. БРУКА И СРАМОТА!!!

Name

ре Дон Корлеоне

09.09.2016 04:11

Ко је требао поднијети залбу, само то јос написи.!!!!