Sud BiH odbacio žalbu o biračkim spiskovima

Apelaciono Vijeće Suda BiH odbacilo je kao nedopuštenu žalbu Republičke komisije za provođenje referenduma Republike Srpske na Odluku Centralne izborne komisije BiH, kojim je odlučeno da se odbije zahtjev za ustupanje Centralnog biračkog spiska za provođenje Referenduma u Republici Srpskoj, potvrdio je "Feni" član Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović.

Bosna i Hercegovina 08.09.2016 | 22:51
Sud BiH odbacio žalbu o biračkim spiskovima
Sud je, kako kaže, odlučujući o ovom pitanju našao da ne postoje procesno pravni uslovi za meritorno rješavanje žalbe, jer Republička komisija za sprovođenje Referenduma Republike Srpske nije ovlaštena za podnošenje žalbe u konkretnom slučaju.

Podsjećamo, Komisija za provođenje referenduma u Srpskoj dostavila je Sudu BiH 2. septembra žalbu na odluku Centralne izborne komisije BiH kojom se odbijaju kao neosnovani zahtjevi te komisije za izvode iz Centralnog biračkog spiska za Republiku Srpsku i Distrikt Brčko.

CIK je na sjednici odbio kao neosnovan i nedopušten zahtjev referendumske komisije iz Republike Srpske za dostavu izvoda iz Centralnog biračkog spiska, koji je zatražen za potrebe referenduma o Danu Republike Srpske, najavljenog za 25. septembar. Odluka je donesena većinom glasova, a zahtjev je odbijen kao neosnovan jer referendumska komisija nije legitimno tijelo koje može dobiti traženi materijal.

Izvor: Fena

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

pero

08.09.2016 18:08

Nema referenduma

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

09.09.2016 01:33

Ja ionako na bih izasao.

Name

Don Korleone

08.09.2016 18:25

Odluka Apelacionog suda, samo potvrđuje,kakvi kadrovi vode RS. To su većinom, u poznim godinama diplomirani pravnici, ekonomisti,menadžeri itd.koji su diplome stekli u skraćenom postupku.Jadni su pravnici čija se žalbe odbaci kao nedopuštena, jer je podnijeta od neovlaštenog organa. Pomno izabrani članovi komisije za provođenje referenduma,ne znaju,ko je u ovom slučaju ovlašten da podnese žalbu.To je ne samo njihova sramota već i onih koji su ih tu postavili.Svaki portir, na predratnom, bilo kojem pravnom fakultetu,bi znao, ko u ovom slučaju može podnijeti žalbu,a Dodikove perjanice to ne znaju. Sramota!!!

ODGOVORITE
Name

Don Gambino

08.09.2016 23:30

Tacno tako. Ovakvi primjeri pokazuju na kojem je nivou vladajuci krug ljudi, tzv. "intelektualna elita". Njihov stvarni domet je satorski primitivizam. BRUKA I SRAMOTA!!!

Name

re Don Korleone

09.09.2016 04:11

Ko je trebao podnijeti zalbu, samo to jos napisi.!!!!