Филип Костић: Играћемо на Мундијалу јер смо опасан тим!

Најбољи у редовима Србије, а можда и најскромнији. Крилни нападач „орлова“ Филип Костић бриљирао је на старту квалификација против Републике Ирске.

Фудбал 09.09.2016 | 21:00
Филип Костић: Играћемо на Мундијалу јер смо опасан тим!
У разговору за „Блиц“ фудбалер Хамбурга није одавао утисак новог вође тима Славољуба Муслина, већ је на сведен начин све добро, а и лоше приписао колективу.

- Делимично смо испунили договор са селектором. Било је ту и лоших ствари, али далеко од тога да је толико лоше за почетак, као што су можда неки представили. Ово је старт квалификација, има још много времена и верујем да ћемо се пласирати на Светско првенство у Русији. Није баш ни добро што је наша група изједначена, нема неког изразитог фаворита, па је све могуће - почиње причу Костић за „Блиц“.

Српски навијачи годинама су разочарани у фудбалску репрезентацију Србије, па због тога не чуди што ни бодом против Ираца нису били баш најзадовољнији. Из квалификација у квалификације љубитељи фудбала се надају да ће „орлови“ коначно експлодирати, али никако да се то и деси.

- Искрено, баш ме брига шта ко мисли и прича јер дајемо све од себе. Ја никада нећу рећи да сам био најбољи јер, верујте ми, свако ко је у репрезентацији даје свој максимум на терену. Нема говора о томе нити треба да постоји сумња. Неком је лошији дан, некоме бољи, али у репрезентацији нико не отаљава посао - изричит јер Костић.

Костићеву скромност најбоље описује то што је током разговора рекао „ако ме селектор позове за наредне утакмице”.

- Имамо добру екипу. Шта да радимо, нисмо имали ни среће против Ирске. Могли смо и да победимо, али трудићемо се да буде боље. И ја ћу дати све од себе за следеће мечеве ако ме селектор позове - каже 23-годишњи нападач.

Са само 19 година Костић је наставио каријеру у Холандији, после наступа за Раднички из родног Крагујевца, али је на прави начин у понедељак увече показао како се бране боје своје земље.

- Не могу да опишем колико се радујем сваком доласку кући, а посебно игрању за репрезентацију. То је нешто посебно у мом животу и може ми бити само част што сам међу одабранима - закључио је Костић.

Брзоноги фудбалер, заједно са Душаном Тадићем, који игра на другој страни терена, показао је против Ирске да Србија има феноменална крила. Јасно је да Костић још није показао максимум, како време иде, он све више играчки расте. Не треба ни да зачуди уколико вихорни Крагујевчанин постане прва виолина Србије и један од најбољих крилних играча у Европи.

Заслужићемо већу подршку

Сабласно празна „Маракана“ можда је и најлошији утисак дуела са Републиком Ирском.

- Нисам био незадовољан иако је било мало људи. Треба да заслужимо подршку публике добрим играма и мислим да смо на правом путу. Једну репрезентацију имамо и потребна јој је подршка - поручује Костић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар