Filip Kostić: Igraćemo na Mundijalu jer smo opasan tim!

Najbolji u redovima Srbije, a možda i najskromniji. Krilni napadač „orlova“ Filip Kostić briljirao je na startu kvalifikacija protiv Republike Irske.

Fudbal 09.09.2016 | 21:00
Filip Kostić: Igraćemo na Mundijalu jer smo opasan tim!
U razgovoru za „Blic“ fudbaler Hamburga nije odavao utisak novog vođe tima Slavoljuba Muslina, već je na sveden način sve dobro, a i loše pripisao kolektivu.

- Delimično smo ispunili dogovor sa selektorom. Bilo je tu i loših stvari, ali daleko od toga da je toliko loše za početak, kao što su možda neki predstavili. Ovo je start kvalifikacija, ima još mnogo vremena i verujem da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nije baš ni dobro što je naša grupa izjednačena, nema nekog izrazitog favorita, pa je sve moguće - počinje priču Kostić za „Blic“.

Srpski navijači godinama su razočarani u fudbalsku reprezentaciju Srbije, pa zbog toga ne čudi što ni bodom protiv Iraca nisu bili baš najzadovoljniji. Iz kvalifikacija u kvalifikacije ljubitelji fudbala se nadaju da će „orlovi“ konačno eksplodirati, ali nikako da se to i desi.

- Iskreno, baš me briga šta ko misli i priča jer dajemo sve od sebe. Ja nikada neću reći da sam bio najbolji jer, verujte mi, svako ko je u reprezentaciji daje svoj maksimum na terenu. Nema govora o tome niti treba da postoji sumnja. Nekom je lošiji dan, nekome bolji, ali u reprezentaciji niko ne otaljava posao - izričit jer Kostić.

Kostićevu skromnost najbolje opisuje to što je tokom razgovora rekao „ako me selektor pozove za naredne utakmice”.

- Imamo dobru ekipu. Šta da radimo, nismo imali ni sreće protiv Irske. Mogli smo i da pobedimo, ali trudićemo se da bude bolje. I ja ću dati sve od sebe za sledeće mečeve ako me selektor pozove - kaže 23-godišnji napadač.

Sa samo 19 godina Kostić je nastavio karijeru u Holandiji, posle nastupa za Radnički iz rodnog Kragujevca, ali je na pravi način u ponedeljak uveče pokazao kako se brane boje svoje zemlje.

- Ne mogu da opišem koliko se radujem svakom dolasku kući, a posebno igranju za reprezentaciju. To je nešto posebno u mom životu i može mi biti samo čast što sam među odabranima - zaključio je Kostić.

Brzonogi fudbaler, zajedno sa Dušanom Tadićem, koji igra na drugoj strani terena, pokazao je protiv Irske da Srbija ima fenomenalna krila. Jasno je da Kostić još nije pokazao maksimum, kako vreme ide, on sve više igrački raste. Ne treba ni da začudi ukoliko vihorni Kragujevčanin postane prva violina Srbije i jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi.

Zaslužićemo veću podršku

Sablasno prazna „Marakana“ možda je i najlošiji utisak duela sa Republikom Irskom.

- Nisam bio nezadovoljan iako je bilo malo ljudi. Treba da zaslužimo podršku publike dobrim igrama i mislim da smo na pravom putu. Jednu reprezentaciju imamo i potrebna joj je podrška - poručuje Kostić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar