Родитељи скраћују приче за лаку ноћ

Трећина родитеља признаје да сажима или прескаче странице док чита прича за лаку ноћ својој дјеци јер су и сами преморени, резултати су најновијег истраживања, пише "Дејли мејл".

Свијет 08.09.2016 | 10:40
Родитељи скраћују приче за лаку ноћ
Сваки трећи родитељ признаје да је толико уморан да прескаче странице или, чак, убрзано чита цијеле књиге својој дјеци.

Око 32 одсто родитеља признаје да прескаче странице, док 31 одсто убрзано чита или сажима дијелове или цијелу књигу како би стигли да ураде нешто друго.

У истраживању је учествовало 1.032 родитеља поводом Међународног дана писмености.

У истраживању компаније "Сајлентнајт", која се бави производњом кревета, утврђено је да је типична породична кућа има 39 књига за дјецу, а родитељи налазе времена да читају у просјеку само 3,5 пута седмично.

Такође, у овом истраживању се показало да сваки седми отац жели да сједи на софи или кревету свако вече током седмице да чита дјеци, док се сваки трећи родитељ мијења наизмјечно на читању књига.

Такође, родитељи већином воле да дјеци читају на уобичајен начин из класичних књига, не користећи различите електронске књиге, "ајпедове", лаптове или "киндл".

Иако је 68 одсто родитеља рекло да вјерује да дјеца спавају боље након прочитане књиге или приче, сваки десети родитељ каже да уопште не чита својој дјеци, а умјесто тога даје им да гледају телевизију, док је седам одсто рекло да причају приче напамет.

Више од трећине, 36 одсто, родитеља каже да су њихова дјеца била боља у школи јутро након читања, док је више од три четвртине /77 одсто/ рекло да читање дјеци њима помаже да се опусте након напорног дана на послу.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар