Вјежбајте са еластичном траком

Ако сте дисциплиновани брзо можете да затегнете тело и обликујете фигуру.

Здравље 08.09.2016 | 08:50
Вјежбајте са еластичном траком
ДА бисте умањили штетан утицај дугог седења и кривљења кичме вежбајте уз помоћ еластичне траке.

Овај једноставан реквизит омогућава извођење великог броја вежби којима се за кратко време затежу мишићи и обликује фигура.

Вежбе са еластичном траком користе се у фитнес центрима, физикалној терапији, а дају резултате и ако се редовно изводе и код куће.

Предлажемо вам четири вежбе за јачање одређених делова тела.


СЕДАЛНИ ДЕО
Заузмите стојећи став са ногама размакнутим у ширини кукова и са везаном траком око чланака. Повлачите једну ногу уназад до затезања траке и трудите се да тело не пада ка напред и да се кукови не ротирају за ногом. Издисај је при развлачењу траке, а удах при враћању у почетни положај. Вежбу поновите 20 пута једном, па другом ногом.

БОКОВИ
Заузмите стојећи став са ногама размакнутим у ширини кукова и са везаном траком око чланака. Повлачите једну ногу у страну развлачећи траку и при томе издишите ваздух. Трудите се да се тело не криви и да не пребацујете тежину на другу ногу и да не подижете кук превише. Вежбу поновите 20 пута једном, па другом ногом.

ЛЕЂА
Лезите на стомак са раширеним ногама и траком око чланака. Руке савијте под углом од 90 степени. Подижите груди, руке и ноге од подлоге и истовремено затежите мишиће. Водите рачуна да лактови при подизању остају у линији са раменима. Ваздух удишите при подизању, а издишите при спуштању. Поновите вежбу 20 пута.

РУКЕ И РАМЕНА
Са траком у рукама опружите руке испред тела. Из тог положаја развлачите руке у страну док сасвим не затегнете лактове. Вратите се у почетни положај. Вежбу поновите 20 пута. Развлачењем траке активирате цео рамени појас. Ваздух издишите при ширењу руку, а удишите при скупљању.
 
Новости
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар