Како је Лука Бојовић ушао у свијет криминала

Лука Бојовић (43), старији син Вука Бојовића, дугогодишњег директора београдског Зоолошког врта, имао је само 19 година када се за њега прочуло након рањавања Михајла Дивца, жестоког момка са београдског асфалта, једне од звазда документарца "Видимо се у читуљи".

Србија 08.09.2016 | 07:57
Како је Лука Бојовић ушао у свијет криминала
Заправо фама о Бојовићу прошириће се на Београд са бх. и хрватскох ратишта, која је Лука походио са својим идолом Арканом у Српској добровољачкој гарди.

Условне казне

У Србији је први пут хапшен 1995. Приликом рутинске контроле у покер-клубу, у центру Београда, код њега је нађен нелегални пиштољ, па је осуђен на шест мјесеци затвора (условно двије године). Мјесец дана након те пресуде осуђен је на три мјесеца затвора (условно годину дана) због напада на затворског чувара. Неколико година касније опет је ухапшен и добио је шестомјесечну робију.

Земунски клан

Након што је земунски клан 2003. убио премијера Зорана Ђинђића у акцији "Сабља", која је услиједила, земунци су практично збрисани!

Како ће српски истражни органи касније утврдити, Бојовић је преузео њихове послове. Он у знак одмазде заАрканово убиство, по наводима оптужнице која ће бити подигнута тек 2010. на основу исказа Сретка Калинића, организује низ злочина у којима су убијени Бранко Јефтовић Јорга, а Андрија Драшковић и Зоран Недовић Шок, преживјели су атентате у којима су страдали њихови тјелохранитељи Дејан Живановић и Милутин Јовичић.

Сукоб са Шарановићем

Нестанком Слободана Радоњића, у јулу 2009, почео је сукоб који је однио на десетине живота. За убиство свог брата Бранислава, Слободан Шарановић је јавно понудио милион евра за откривање налогодавца. Лука се убрзо склонио из Србије.

Слободан Шарановић, који је оптужен да је организовао убиства из освете Луки Бојовићу због убиства његовог брата Бранислава Шарановића, налази се у притвору у Црној Гори, гдје му се суди за то кривично дјело.

Хапшење

У фебруару 2012. године шпанска полиција га је ухапсила у Валенсији, заједно са Владом Будалом и Синишом Петрићем, такође припадницима земунског клана. Док је Лука чекао суђење у Мадриду, Шарановићи су узвратили ударац. У Београду 2013. априла убијен је Лукин брат Никола Бојовић. У брзо је у Бару, у сумњивој саобраћајној несрећи погинуо и Бојовићев сарадник Лука Ђуровић, а у Београду је убијен и Лукин пријатељ из времена војевања с Арканом, Раде Ракоњац.

Бојовић је недавно у Србији правоснажно ослобођен оптужби да је учествовао у убиству Јефтовића, за покушај убиства Недовића и Драшковића као и за убиство неких тјелохранитеља. Оптужби је ослобођен и Владимир Милосављевић (Влада Будала), Док су Сретко Калинић и Милош Симовић осуђени на 35 и 30 година затвора.

Бојовић има право на условни отпуст и отуда би из затвора у Шпанији, гдје служи казну од 18 година, могао да буде пуштен већ 2021.



Извор: Србијаданас/Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

08.09.2016 07:21

Неспорно да је он криминалац, али њему су све једно убиство преписали у Србији.Пазите ово нема висе земунског клана,нема висе сарица,нема висе Бојовица а има висе убистава и дрога никад јефтинија није била. Додали су овом децку пуно висе него сто је урадио као и Сарицу.

ОДГОВОРИТЕ