Kako je Luka Bojović ušao u svijet kriminala

Luka Bojović (43), stariji sin Vuka Bojovića, dugogodišnjeg direktora beogradskog Zoološkog vrta, imao je samo 19 godina kada se za njega pročulo nakon ranjavanja Mihajla Divca, žestokog momka sa beogradskog asfalta, jedne od zvazda dokumentarca "Vidimo se u čitulji".

Srbija 08.09.2016 | 07:57
Kako je Luka Bojović ušao u svijet kriminala
Zapravo fama o Bojoviću proširiće se na Beograd sa bh. i hrvatskoh ratišta, koja je Luka pohodio sa svojim idolom Arkanom u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi.

Uslovne kazne

U Srbiji je prvi put hapšen 1995. Prilikom rutinske kontrole u poker-klubu, u centru Beograda, kod njega je nađen nelegalni pištolj, pa je osuđen na šest mjeseci zatvora (uslovno dvije godine). Mjesec dana nakon te presude osuđen je na tri mjeseca zatvora (uslovno godinu dana) zbog napada na zatvorskog čuvara. Nekoliko godina kasnije opet je uhapšen i dobio je šestomjesečnu robiju.

Zemunski klan

Nakon što je zemunski klan 2003. ubio premijera Zorana Đinđića u akciji "Sablja", koja je uslijedila, zemunci su praktično zbrisani!

Kako će srpski istražni organi kasnije utvrditi, Bojović je preuzeo njihove poslove. On u znak odmazde zaArkanovo ubistvo, po navodima optužnice koja će biti podignuta tek 2010. na osnovu iskaza Sretka Kalinića, organizuje niz zločina u kojima su ubijeni Branko Jeftović Jorga, a Andrija Drašković i Zoran Nedović Šok, preživjeli su atentate u kojima su stradali njihovi tjelohranitelji Dejan Živanović i Milutin Jovičić.

Sukob sa Šaranovićem

Nestankom Slobodana Radonjića, u julu 2009, počeo je sukob koji je odnio na desetine života. Za ubistvo svog brata Branislava, Slobodan Šaranović je javno ponudio milion evra za otkrivanje nalogodavca. Luka se ubrzo sklonio iz Srbije.

Slobodan Šaranović, koji je optužen da je organizovao ubistva iz osvete Luki Bojoviću zbog ubistva njegovog brata Branislava Šaranovića, nalazi se u pritvoru u Crnoj Gori, gdje mu se sudi za to krivično djelo.

Hapšenje

U februaru 2012. godine španska policija ga je uhapsila u Valensiji, zajedno sa Vladom Budalom i Sinišom Petrićem, takođe pripadnicima zemunskog klana. Dok je Luka čekao suđenje u Madridu, Šaranovići su uzvratili udarac. U Beogradu 2013. aprila ubijen je Lukin brat Nikola Bojović. U brzo je u Baru, u sumnjivoj saobraćajnoj nesreći poginuo i Bojovićev saradnik Luka Đurović, a u Beogradu je ubijen i Lukin prijatelj iz vremena vojevanja s Arkanom, Rade Rakonjac.

Bojović je nedavno u Srbiji pravosnažno oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu Jeftovića, za pokušaj ubistva Nedovića i Draškovića kao i za ubistvo nekih tjelohranitelja. Optužbi je oslobođen i Vladimir Milosavljević (Vlada Budala), Dok su Sretko Kalinić i Miloš Simović osuđeni na 35 i 30 godina zatvora.

Bojović ima pravo na uslovni otpust i otuda bi iz zatvora u Španiji, gdje služi kaznu od 18 godina, mogao da bude pušten već 2021.



Izvor: Srbijadanas/Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin

08.09.2016 07:21

Nesporno da je on kriminalac, ali njemu su sve jedno ubistvo prepisali u Srbiji.Pazite ovo nema vise zemunskog klana,nema vise sarica,nema vise Bojovica a ima vise ubistava i droga nikad jeftinija nije bila. Dodali su ovom decku puno vise nego sto je uradio kao i Saricu.

ODGOVORITE