УС опен: Нишикори угасио Маријеву наду! Чека Делпа или Вавринку

Јапанац прошао у полуфинале УС Опена након невероватног преокрета. Енди Мари одиграо савршен први сет, али до краја меча није успео да понови ни део свог најбољег тениса.

Тенис 08.09.2016 | 00:22
УС опен: Нишикори угасио Маријеву наду! Чека Делпа или Вавринку
Велико изненађење у четвртфиналу УС Опена!

Јапанац Кеи Нишикори после скоро четири сата борбе у пет сетова успео је да "избаци" фаворита у доњој половини "костура" и другог тенисера света Ендија Марија и тако је обезбедио пролаз у полуфинале овог турнира - 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5!

Британац је у овом тренутку (био) вероватно тенисер који је у најбољој форми, пошто од финала Ролан Гароса, када је изгубио од Новака Ђоковића, има сјајан скор од 27-1, и због тога су га многи тениски стручњаци "већ видели" у финалу, али се питао и седми тенисер света Кеи Нишикори који је показао да је био непотребно потцењен пре овог меча.

Али, чинило се да ће Мари "почистити" Нишикорија након првог сета...

Британац је одиграо савршено и добио резултатом 6:1, али је киша средином другог сета и "навлачење крова" боље утицала по Јапанца који се "охладио" и заиграо одлично. Изједначио је резултат, па потом изгубио трећи сет, а кључни детаљ десио се средином четвртог сета.

Енди Мари је имао две брејк лопте у трећем гему, али након што је судија прекинула поен због "гонга" који се чуо због проблема са звучником, а потом инсистирала да се понови, све је кренуло низ брдо по Марија.

Од тада није деловао фокусирано као до тог момента, а Нишикори је заиграо свој најбољи тенис. Рутински је освојио све гемове до краја четвртог сета и победио 6-1, да би и пети сет отоврио са 2:0 и тако везао осам гемова од "гонга".

Мари је и у последњем сету статистички "боље стајао" пошто је у овој години био непобедив када би меч ушао у пети сет. До овог дуела са Нишикоријем имао је скор "пет од пет", али ни то му није помогло како би се нашао у полуфиналу УС Опена.

Видели смо велике промене у том сету.

Мари је након уводних 0:2 стигао до 2:2, да би Нишикори потом опет направио брејк и имао шансу да оде на 5:3. Међутим, упркос вођству од 40:0 фалило је смирености Јапанцу у оваквим ситуацијама, па је Мареј направио брејк и натерао Кеија да се бори за опстанак у сету. Он је тај изазов прихватио, а потом и брејкнуо Ендија за 6:5, а потом је грешкама Британца стигао и до коначног седмог гема.

Нишикори је до овог меча добио само један од осам дуела са Маријем, и то у групној фази финалног Мастерса, а у полуфиналу Олимпијских игара Мари је био и више него убедљив - 6:1, 6:4.

Јапанцу ово ипак није најбољи резултат на УС Опену пошто је пре две године играо финале, изгубио га од Марина Чилића, али ће имати прилику да заигра ново финале, а његов ривал ће бити бољи из дуела Стена Вавринке и Хуана Мартина Дел Потра.

Резултати четвртфинала:

(1) Новак Ђоковић – (9) Жо-Вилфред Цонга 2:0, предаја (6:3, 6:2, ...)
(10) Гаел Монфис – (24) Лукас Пуј 3:0 (6:4, 6:3, 6:3)

(3) Стен Вавринка – (WЦ) Хуан Мартин Дел Потро
(2) Енди Мари – (6) Кеи Нишикори 2:3 (6:1, 4:6, 6:4, 1:6, 5:7)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар