Нејмар - краљ неважних голова!

Барем када је реч о селекцији Бразила...

Фудбал 09.09.2016 | 17:00
Нејмар - краљ неважних голова!
Кариоке су у Манаусу савладале Колумбију са 2:1 и забележиле важну победу у покушају да се домогну Светског првенства у Русији 2018. години, а меч је обележиоНејмар који је постигао победоносни погодак у 74. минуту.

Њиме је нападач Барселоне стигао до бројке од 48 погодака у дресу националног тима, и тим рекордом престигао је Зика на четвртој позицији на вечној листи стрелаца. ИспредНејмара су још само Ромарио (55), Роналдо (62) и Пеле (77), али је голгетер каталонског тима чак 35 голова постигао у пријатељским утакмицама.

Да, добро сте прочитали, чак 35 пута Нејмар је погодио мрежу противника у резултатски неважним мечевима, а само у 13 наврата давао је голове када је Бразилу то стварно значило. Конкретно, на Копа Америка - три пута, на Купу конфедерација - четири пута, Светском првенству - четири пута, и у квалификацијама за СП - два пута.

Мораће да поправи овај скор у годинама које долазе, јер чак и да надмаши Пелеа, Роналда и Ромарија по броју голова у жутом дресу Кариока, неће му пуно значити, ако они не буду вредни освајања неког светског првенства, јер су сва тројица за разлику одНејмара имали привилегију да високо увис подигну пехар намењен најбољој светској репрезентацији.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар