Nejmar - kralj nevažnih golova!

Barem kada je reč o selekciji Brazila...

Fudbal 09.09.2016 | 17:00
Nejmar - kralj nevažnih golova!
Karioke su u Manausu savladale Kolumbiju sa 2:1 i zabeležile važnu pobedu u pokušaju da se domognu Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godini, a meč je obeležioNejmar koji je postigao pobedonosni pogodak u 74. minutu.

Njime je napadač Barselone stigao do brojke od 48 pogodaka u dresu nacionalnog tima, i tim rekordom prestigao je Zika na četvrtoj poziciji na večnoj listi strelaca. IspredNejmara su još samo Romario (55), Ronaldo (62) i Pele (77), ali je golgeter katalonskog tima čak 35 golova postigao u prijateljskim utakmicama.

Da, dobro ste pročitali, čak 35 puta Nejmar je pogodio mrežu protivnika u rezultatski nevažnim mečevima, a samo u 13 navrata davao je golove kada je Brazilu to stvarno značilo. Konkretno, na Kopa Amerika - tri puta, na Kupu konfederacija - četiri puta, Svetskom prvenstvu - četiri puta, i u kvalifikacijama za SP - dva puta.

Moraće da popravi ovaj skor u godinama koje dolaze, jer čak i da nadmaši Pelea, Ronalda i Romarija po broju golova u žutom dresu Karioka, neće mu puno značiti, ako oni ne budu vredni osvajanja nekog svetskog prvenstva, jer su sva trojica za razliku odNejmara imali privilegiju da visoko uvis podignu pehar namenjen najboljoj svetskoj reprezentaciji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar