Овако Хрвати дијеле милионе...!

Није редак случај да настане проблем када је у питању подела новца који заради репрезентација од пласмана на ЕУРО или Мундијал. Хрвати су се договорили...

Фудбал 09.09.2016 | 16:30
Овако Хрвати дијеле милионе...!
Договор је пао - 40/60!

Руководство Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) и репрезентативци те земље договорили су се данас око поделе потенцијалне награде за пласман на Светско првенство у Русији, тако да ће 40 одсто новца припасти играчима и стручном штабу, а 60 одсто савезу.

Како преноси Хина, договор је постигнут у петак, пре почетка квалификација. Састанку су присуствовали каптен Лука Модрић, његов заменик Ведран Ћорлука, као и Марио Манџукић, затим селектор Анте Чачић и председник ХНС Давор Шукер.

"Пре прошлог циклуса најавио сам да смо поставили стандард да се овако договарамо пре почетка квалификација и драго ми је што смо то брзо и једноставно решили и овог пута. Пласман у Русију је приоритет ХНС-а. Сигуран сам да имамо квалитет за одлазак на 10. велико такмичење од стицања самосталности. Капитену Модрићу и саиграчима желим много среће", навео је Шукер у саопштењу.

Наградни фонд за Мундијал у Бразилу износио је 576 милиона долара. Шампион Немачка добила је 35 милиона долара, као још и милион и по, колико је добио сваки од 32 тима за пласман на такмичење.

Тимови који су завршили такмичење у првом кругу, међу којима је била и Хрватска, награђене су са осам милиона долара.

ФИФА је планирала да наградни фонд за Мундијал у Русији повећа наградни фонд до 700 милиона долара. Према непотврђеним информацијама, свака репрезентација која се пласира добила би по два милиона долара, а оне које испадну у првом кругу још 10 милиона.

Осмина финала донела би 12 милиона, а поражени четвртфиналисти 18 милиона. Награда за четврто место износила би 25 милиона долара, за треће 30 милиона, за друго 40 милиона, а нови светски првак 50 милиона долара.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар