Ovako Hrvati dijele milione...!

Nije redak slučaj da nastane problem kada je u pitanju podela novca koji zaradi reprezentacija od plasmana na EURO ili Mundijal. Hrvati su se dogovorili...

Fudbal 09.09.2016 | 16:30
Ovako Hrvati dijele milione...!
Dogovor je pao - 40/60!

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i reprezentativci te zemlje dogovorili su se danas oko podele potencijalne nagrade za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, tako da će 40 odsto novca pripasti igračima i stručnom štabu, a 60 odsto savezu.

Kako prenosi Hina, dogovor je postignut u petak, pre početka kvalifikacija. Sastanku su prisustvovali kapten Luka Modrić, njegov zamenik Vedran Ćorluka, kao i Mario Mandžukić, zatim selektor Ante Čačić i predsednik HNS Davor Šuker.

"Pre prošlog ciklusa najavio sam da smo postavili standard da se ovako dogovaramo pre početka kvalifikacija i drago mi je što smo to brzo i jednostavno rešili i ovog puta. Plasman u Rusiju je prioritet HNS-a. Siguran sam da imamo kvalitet za odlazak na 10. veliko takmičenje od sticanja samostalnosti. Kapitenu Modriću i saigračima želim mnogo sreće", naveo je Šuker u saopštenju.

Nagradni fond za Mundijal u Brazilu iznosio je 576 miliona dolara. Šampion Nemačka dobila je 35 miliona dolara, kao još i milion i po, koliko je dobio svaki od 32 tima za plasman na takmičenje.

Timovi koji su završili takmičenje u prvom krugu, među kojima je bila i Hrvatska, nagrađene su sa osam miliona dolara.

FIFA je planirala da nagradni fond za Mundijal u Rusiji poveća nagradni fond do 700 miliona dolara. Prema nepotvrđenim informacijama, svaka reprezentacija koja se plasira dobila bi po dva miliona dolara, a one koje ispadnu u prvom krugu još 10 miliona.

Osmina finala donela bi 12 miliona, a poraženi četvrtfinalisti 18 miliona. Nagrada za četvrto mesto iznosila bi 25 miliona dolara, za treće 30 miliona, za drugo 40 miliona, a novi svetski prvak 50 miliona dolara.

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar