Откуд и како је Александар Јанковић постао тренер Стандарда?!

На инсистирање Данијела ван Бујтена... Бивши ас Бајерна толико је инситирао на довођењу српског интернационалца да му ни обештећење од 125.000 евра није представљало проблем!

Фудбал 09.09.2016 | 14:00
Откуд и како је Александар Јанковић постао тренер Стандарда?!
Улазница за богати запад. Јесте Стандард тренутно далеко од клупског реномеа, али акоАлександар Јанковић успе да усправи великана из Лијежа тај подвиг сигурно неће проћи неопажено у Европи. Додуше, неће му бити лако. Гомила посла је пред 44-годишњим стратегом.

Не само оног у вези с тереном. Колеге из Белгије нам кажу да ће Јанковић морати да убеди и навијаче да је боље решење од Јаника Ферере. Трибина је упркос променљивим резултатима била за останак дојучерашњег шефа струке који је клубу донео и пехар из Купа Белгије. За Ферерин останак био је и директор Боб Клаес, па и нови председник Бруно Венанци.

Јанковићеву страну држао је прослављени ас Данијел ван Бујтен, сада у улози саветника у Лијежу. Он је сматрао да 38-годишњем Ферери просто недостаје искуства. И није он преко ноћи одлучио да би бивши тренер Црвене звезде и селектор младе репрезентације Србије био прави избор. Стандард је Јанковића "упецао" тек из четвртог пута. Покушавао је још док је председник био Ролан Душател. Последњи пут у јуну, али није било договора, па је у јулуЈанковић потписао нови уговор са Мехеленом до 2018. године.

У тај уговор убачена је и клаузула од 125.000 евра за његову слободу. Ретко су клубови спремни да плаћају обештећење за тренера, али је Ван Бујтен био упоран. Искористио је одлазак Клаеса на Уефин састанак у Швајцарску и убедио Венанција да отпусти Фереру.

Мехелену је исплаћено поменутих 125.000 евра, а поједини медији пишу и да је Јанковићдобио 60.000 само за потпис, али нема потврде таквих информација. Уговор је потписан до 2018. године, плата није изашла на површину.

Зна се само да је значајно мања од 500.000 евра по сезони. Јер толико је тражио првиВан Бујтенов пик, бивши тренер Порта Витор Переира. За Стандард, то је сума која није долазила у обзир. Али Ван Бујтен је и те како утицајан у Лијежу, па је свеједно изгураоФерерину смену.

Сада је на Јанковићу да покрене екипу и купи поверење навијача. Озбиљан би то успех био.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар