Otkud i kako je Aleksandar Janković postao trener Standarda?!

Na insistiranje Danijela van Bujtena... Bivši as Bajerna toliko je insitirao na dovođenju srpskog internacionalca da mu ni obeštećenje od 125.000 evra nije predstavljalo problem!

Fudbal 09.09.2016 | 14:00
Otkud i kako je Aleksandar Janković postao trener Standarda?!
Ulaznica za bogati zapad. Jeste Standard trenutno daleko od klupskog renomea, ali akoAleksandar Janković uspe da uspravi velikana iz Liježa taj podvig sigurno neće proći neopaženo u Evropi. Doduše, neće mu biti lako. Gomila posla je pred 44-godišnjim strategom.

Ne samo onog u vezi s terenom. Kolege iz Belgije nam kažu da će Janković morati da ubedi i navijače da je bolje rešenje od Janika Ferere. Tribina je uprkos promenljivim rezultatima bila za ostanak dojučerašnjeg šefa struke koji je klubu doneo i pehar iz Kupa Belgije. Za Fererin ostanak bio je i direktor Bob Klaes, pa i novi predsednik Bruno Venanci.

Jankovićevu stranu držao je proslavljeni as Danijel van Bujten, sada u ulozi savetnika u Liježu. On je smatrao da 38-godišnjem Fereri prosto nedostaje iskustva. I nije on preko noći odlučio da bi bivši trener Crvene zvezde i selektor mlade reprezentacije Srbije bio pravi izbor. Standard je Jankovića "upecao" tek iz četvrtog puta. Pokušavao je još dok je predsednik bio Rolan Dušatel. Poslednji put u junu, ali nije bilo dogovora, pa je u juluJanković potpisao novi ugovor sa Mehelenom do 2018. godine.

U taj ugovor ubačena je i klauzula od 125.000 evra za njegovu slobodu. Retko su klubovi spremni da plaćaju obeštećenje za trenera, ali je Van Bujten bio uporan. Iskoristio je odlazak Klaesa na Uefin sastanak u Švajcarsku i ubedio Venancija da otpusti Fereru.

Mehelenu je isplaćeno pomenutih 125.000 evra, a pojedini mediji pišu i da je Jankovićdobio 60.000 samo za potpis, ali nema potvrde takvih informacija. Ugovor je potpisan do 2018. godine, plata nije izašla na površinu.

Zna se samo da je značajno manja od 500.000 evra po sezoni. Jer toliko je tražio prviVan Bujtenov pik, bivši trener Porta Vitor Pereira. Za Standard, to je suma koja nije dolazila u obzir. Ali Van Bujten je i te kako uticajan u Liježu, pa je svejedno izguraoFererinu smenu.

Sada je na Jankoviću da pokrene ekipu i kupi poverenje navijača. Ozbiljan bi to uspeh bio.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar