Србија: Почело рушење "дивље" градње

Општина Стари град захуктала се у реализацији рушења бесправно подигнутих објеката на њеној територији, а на јучерашњем списку нашло се градилиште у Светогорској улици број 26а. Ово је само један од укупно 55 објеката, за колико њих су донета решења о уклањању или су у поступку достављања власницима.

Србија 07.09.2016 | 20:40
Србија: Почело рушење "дивље" градње
Грађевинска дозвола за изградњу приземног пословног објекта у срцу Београда у Светогорској улици број 26а самовољно је преиначена.

Одлика инвеститора да надзида и спрат са унутрашње стране дворишта јуче му је "дошла главе", када се на парцели појавио општински извршитељ са захтевом за уклањање нелегалног спрата.

"Инвеститор нас је најпре протекле недеље спречио у извршењу, али је овог пута интервенисала полиција након чега смо приступили уклањању надзиданог дела објекта, којим је одступљено од грађевинске дозволе", објашњава Лазар Љешњак, члан већа Општине Стари град.

"У току наредне недеље обићи ћемо и преостала градилишта, где су инспектори у претходном периоду утврдили неправилности."

Према подацима Општине Стари град, на списку за рушење налази се неколико градилишта, помоћни објекти и локали, који су одступили од грађевинске дозволе.

Од укупно 55 објеката за рушење, у чак 80 одсто случајева реч је о нелегалном извођењу грађевинских радова у становима, који представљају проблем због власника који извршитељима не омогућавају приступ.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зазор

07.09.2016 19:58

Е исто ксо у Бијељини!?

ОДГОВОРИТЕ