Srbija: Počelo rušenje "divlje" gradnje

Opština Stari grad zahuktala se u realizaciji rušenja bespravno podignutih objekata na njenoj teritoriji, a na jučerašnjem spisku našlo se gradilište u Svetogorskoj ulici broj 26a. Ovo je samo jedan od ukupno 55 objekata, za koliko njih su doneta rešenja o uklanjanju ili su u postupku dostavljanja vlasnicima.

Srbija 07.09.2016 | 20:40
Srbija: Počelo rušenje "divlje" gradnje
Građevinska dozvola za izgradnju prizemnog poslovnog objekta u srcu Beograda u Svetogorskoj ulici broj 26a samovoljno je preinačena.

Odlika investitora da nadzida i sprat sa unutrašnje strane dvorišta juče mu je "došla glave", kada se na parceli pojavio opštinski izvršitelj sa zahtevom za uklanjanje nelegalnog sprata.

"Investitor nas je najpre protekle nedelje sprečio u izvršenju, ali je ovog puta intervenisala policija nakon čega smo pristupili uklanjanju nadzidanog dela objekta, kojim je odstupljeno od građevinske dozvole", objašnjava Lazar Lješnjak, član veća Opštine Stari grad.

"U toku naredne nedelje obići ćemo i preostala gradilišta, gde su inspektori u prethodnom periodu utvrdili nepravilnosti."

Prema podacima Opštine Stari grad, na spisku za rušenje nalazi se nekoliko gradilišta, pomoćni objekti i lokali, koji su odstupili od građevinske dozvole.

Od ukupno 55 objekata za rušenje, u čak 80 odsto slučajeva reč je o nelegalnom izvođenju građevinskih radova u stanovima, koji predstavljaju problem zbog vlasnika koji izvršiteljima ne omogućavaju pristup.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zazor

07.09.2016 19:58

E isto kso u Bijeljini!?

ODGOVORITE