Ф1 - Верстапен: Могао бих заједно с Лаудом до психијатра!

Холандски аутомобилиста без задршке прозива славног Никија Лауду!

Остали спортови 15.09.2016 | 12:15
Ф1 - Верстапен: Могао бих заједно с Лаудом до психијатра!
Млади адолесцент, холандски циркузант Макс Верстапен јавно је позвао и прозвао легендарног Никија Лауду. Наиме, велики аутомобилиста, и један од водећих људи Мерцедес АМГ Петронаса недавно је изјавио како би Макс Верстапен морао да прошета до психијатријске установе. Глас из ложе великана побунио се због опасних бравура Ред Буловог аутомобилисте које су по њему, као и по Кимију Рајконену и Жаку Вилневуопсане по животе осталих такмичара.   

“Ники Лауда може са мном, па да заједно посетимо психијатра. Баш тако, ако тврдите да је он изјавио како ја морам да одем до психијатра”, рекао је Верстапен у перо новинарима који су разуме се по хитном поступку пренели прозивку уз коментаре да умесности јавне поруке свакако није примерена некоме ко илое размишља на васпитан начин. Они зато децидирано тврде да тежина Верстабенових речи није у складу са обавезама младог човека који би требало да се суздржи због својих година, и Лаудиног ауторитета у Формули 1.

“И ја бих на месту Кимија изјавио исто, преко тимског радија, ту нема двоумљења. Критика за мене не мијења пуно тога. На стази, ја радим по свом. Неке моје ситуације могу бити посматране критично, али морам рећи тим критичарима да се морају навићи на мене”, дрчно је Верстапен одбрусио свима који тврде да ће се његова вожња кад тад завршити трагедијом која би сместа требала да се спречи. Ипак, муњевите реакције дисциплинских органа и ФИА федерације сем усмене опомене за сада нема. С тим у вези, кулоарске приче кажу да Холанђанина чак и подржавају неке од структура власти које брину да све у најбржем циркусу буде “по прописима”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар