F1 - Verstapen: Mogao bih zajedno s Laudom do psihijatra!

Holandski automobilista bez zadrške proziva slavnog Nikija Laudu!

Ostali sportovi 15.09.2016 | 12:15
F1 - Verstapen: Mogao bih zajedno s Laudom do psihijatra!
Mladi adolescent, holandski cirkuzant Maks Verstapen javno je pozvao i prozvao legendarnog Nikija Laudu. Naime, veliki automobilista, i jedan od vodećih ljudi Mercedes AMG Petronasa nedavno je izjavio kako bi Maks Verstapen morao da prošeta do psihijatrijske ustanove. Glas iz lože velikana pobunio se zbog opasnih bravura Red Bulovog automobiliste koje su po njemu, kao i po Kimiju Rajkonenu i Žaku Vilnevuopsane po živote ostalih takmičara.   

“Niki Lauda može sa mnom, pa da zajedno posetimo psihijatra. Baš tako, ako tvrdite da je on izjavio kako ja moram da odem do psihijatra”, rekao je Verstapen u pero novinarima koji su razume se po hitnom postupku preneli prozivku uz komentare da umesnosti javne poruke svakako nije primerena nekome ko iloe razmišlja na vaspitan način. Oni zato decidirano tvrde da težina Verstabenovih reči nije u skladu sa obavezama mladog čoveka koji bi trebalo da se suzdrži zbog svojih godina, i Laudinog autoriteta u Formuli 1.

“I ja bih na mestu Kimija izjavio isto, preko timskog radija, tu nema dvoumljenja. Kritika za mene ne mijenja puno toga. Na stazi, ja radim po svom. Neke moje situacije mogu biti posmatrane kritično, ali moram reći tim kritičarima da se moraju navići na mene”, drčno je Verstapen odbrusio svima koji tvrde da će se njegova vožnja kad tad završiti tragedijom koja bi smesta trebala da se spreči. Ipak, munjevite reakcije disciplinskih organa i FIA federacije sem usmene opomene za sada nema. S tim u vezi, kuloarske priče kažu da Holanđanina čak i podržavaju neke od struktura vlasti koje brinu da sve u najbržem cirkusu bude “po propisima”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar