Конте планира да препакује одбрану, а за Ивановића више неће бити мјеста?!

Капитен српске репрезентације наводно губи позицију у стартној постави!

Фудбал 09.09.2016 | 11:00
Конте планира да препакује одбрану, а за Ивановића више неће бити мјеста?!
Готово цело лето најављивало се да би Челси могао да има спектакуларан прелазни рок, а на крају Антонио Конте практично није добио ниједно појачање са листе жеља. Доласци Кантеа, Батшуајија, Алонса и Луиза јесу донекле закрплили рупе у тиму, али све су то биле аквизиције водећих људи у управи, не италијанског менаџера. 

Било како, Конте ће бар до јануара морати да ради са оним што има на располагању, због чега се поново у центру пажње нашла прича о великој вртешци у одбрамбеној линији. Британски Сан данас се надовезао на бројне приче и спекулације које су се појављивале претходних дана и недеља и још једном у први план ставио будући изглед бедема испред гола Тиба Куртое. 

И како сада ствари стоје, у великој рокади место у стартној постави изгубиће - Бранислав Ивановић. Наиме, Конте жели да Асплиликуети коначно додели место на природној позицији по десној страни, с тим што ће на левој страни предност добити 27.000.000 евра плаћени Маркос Алонсо. Ипак, чињеница је да је новопечени Плавац сада фактички једини прави леви бек у Челсију, након одласка Рахмана Бабе на позајмицу у Шалке. То значи да ће Аспиликуета и даље конкурисати за ту, дефицитарну позицију. С тим што би, наводно, требало да има предност у односу на Ивановића по десном боку, где су један другом главна конкуренција. 

Повратком Давида Луиза на Стамфорд Бриџ виђен је као детаљ где ће опет Ивановићнајвише испаштатати. Јер, поред Терија, Кејхила и сада Луиза, српски капитен изгубиће минутажу и на секундарној позицији, коју је дуго суверено покривао. Међутим, велики проблеми настали су још прошле сезоне, јер је Ивановић доживео велики пад у форми, због чега се константно нашао на мети критичара. Зато би, као и због чињенице да улази у позне играчке године, сада могао да изгуби драгоцене минуте.

Остаје да се види да ли ће заиста тако и бити. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар