Konte planira da prepakuje odbranu, a za Ivanovića više neće biti mjesta?!

Kapiten srpske reprezentacije navodno gubi poziciju u startnoj postavi!

Fudbal 09.09.2016 | 11:00
Konte planira da prepakuje odbranu, a za Ivanovića više neće biti mjesta?!
Gotovo celo leto najavljivalo se da bi Čelsi mogao da ima spektakularan prelazni rok, a na kraju Antonio Konte praktično nije dobio nijedno pojačanje sa liste želja. Dolasci Kantea, Batšuajija, Alonsa i Luiza jesu donekle zakrplili rupe u timu, ali sve su to bile akvizicije vodećih ljudi u upravi, ne italijanskog menadžera. 

Bilo kako, Konte će bar do januara morati da radi sa onim što ima na raspolaganju, zbog čega se ponovo u centru pažnje našla priča o velikoj vrtešci u odbrambenoj liniji. Britanski San danas se nadovezao na brojne priče i spekulacije koje su se pojavljivale prethodnih dana i nedelja i još jednom u prvi plan stavio budući izgled bedema ispred gola Tiba Kurtoe. 

I kako sada stvari stoje, u velikoj rokadi mesto u startnoj postavi izgubiće - Branislav Ivanović. Naime, Konte želi da Asplilikueti konačno dodeli mesto na prirodnoj poziciji po desnoj strani, s tim što će na levoj strani prednost dobiti 27.000.000 evra plaćeni Markos Alonso. Ipak, činjenica je da je novopečeni Plavac sada faktički jedini pravi levi bek u Čelsiju, nakon odlaska Rahmana Babe na pozajmicu u Šalke. To znači da će Aspilikueta i dalje konkurisati za tu, deficitarnu poziciju. S tim što bi, navodno, trebalo da ima prednost u odnosu na Ivanovića po desnom boku, gde su jedan drugom glavna konkurencija. 

Povratkom Davida Luiza na Stamford Bridž viđen je kao detalj gde će opet Ivanovićnajviše ispaštatati. Jer, pored Terija, Kejhila i sada Luiza, srpski kapiten izgubiće minutažu i na sekundarnoj poziciji, koju je dugo suvereno pokrivao. Međutim, veliki problemi nastali su još prošle sezone, jer je Ivanović doživeo veliki pad u formi, zbog čega se konstantno našao na meti kritičara. Zato bi, kao i zbog činjenice da ulazi u pozne igračke godine, sada mogao da izgubi dragocene minute.

Ostaje da se vidi da li će zaista tako i biti. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar