Пепове муке пред судар с Мурињом...!

Повратак лажне деветке или Ихеаначо? Коларов пре Компанија? Шта с Гундоганом? Агуеро и Отаменди нису у погону, Илкај и Венсан су се опоравили од повреда, али немају минуте у ногама... Да ли је дошло време да Гвардиола поново заигра са шпицем који то није?

Фудбал 09.09.2016 | 12:00
Пепове муке пред судар с Мурињом...!
Пауза због обавеза националних селекција ближи се крају, Премијер лига на велика врата поново улази у све домове загрижене фудбалом, а већ на старту четврте рунде стиже толико чекани судар светова - дерби Манчестера! 

Док Жозе Мурињо има слатке муке како да склопи стартних једанаест пред велики дуел са Ситијем, на другој страни града Пеп Гвардиола налази се у нимало завидној позицији. Јер, за најважнији меч досад мораће да направи право тумбање састава, како би попунио све рупе настале услед бројних обавеза, суспензија, повреда...

Пре свега, Гвардиола још не зна шта му је чинити са позицијом у срцу напада. Серхио Агуеротек почиње да одрађује суспензију од три утакмице, а млади Келечи Ихеаначо једини је прави шпиц у клубу. Одласком Вилфрида Бонија Пеп је себи (не)свесно приписао обавезу да и у Сити уведе позицију „лажне деветке“ где ће у конкуренцији, пре свих, бити Нолито, а затим иКевин де Брујне, Рахим Стерлинг, па чак и Давид Силва. 

Осим тога Гвардиолу чека и велика дилема како да организује дефанзивни ред. КапитенВенсан Компани успео је да се опорави од незгодне повреде листа много брже него што се очекивало и спреман је да се стави на располагање шпанског менаџеру. Проблем је тај што ипак иза себе има вишемесечну паузу, без минута проведеног на терену, што значи да би Гвардиола опет могао да посегне за резервним решењем - Александром Коларовим. Заменик капитена Србије показао се као одлично решење у централном делу одбране, а како је био готово без грешке кад год се нашао управо на тој позицији, врло лако могао би да буде партнер младом Џону Стоунсу.

Уосталом, Николас Отаменди би могао да се појави као решење, али то је тешко очекивати с обзиром да се са репрезентативне дужности са Аргентином враћа тек у четвртак касно увече. Теоретски, могао би да буде у стартној постави, али питање како ће дугачко и исцрпљујуће путовање утицати на њега. 

Још једна велика дилема је - шта са Илкајем Гундоганом? Немачки репрезентативац се вратио у ритам након опоравка од повреде која га је практично мучила још од тренутка када је постао прво појачање у Гвардиолиној ери у Ситију. Пеп је досад у везном реду имао јасну рачуницу, па су Фернандињо, Силва и Де Брујне били кључне фигуре. 

С обзиром на приказану снагу поменутог трилинга, велико је питање да ли је Гундоганвредан ризика, односно да ли је потребно гурнути га у ватру баш против Јунајтеда. Било како, очекује се да ће добити одређени простор против Ђавола, врло вероватно као резерва. 

Време није Пепов савезник у овом тренутку. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар