Pepove muke pred sudar s Murinjom...!

Povratak lažne devetke ili Iheanačo? Kolarov pre Kompanija? Šta s Gundoganom? Aguero i Otamendi nisu u pogonu, Ilkaj i Vensan su se oporavili od povreda, ali nemaju minute u nogama... Da li je došlo vreme da Gvardiola ponovo zaigra sa špicem koji to nije?

Fudbal 09.09.2016 | 12:00
Pepove muke pred sudar s Murinjom...!
Pauza zbog obaveza nacionalnih selekcija bliži se kraju, Premijer liga na velika vrata ponovo ulazi u sve domove zagrižene fudbalom, a već na startu četvrte runde stiže toliko čekani sudar svetova - derbi Mančestera! 

Dok Žoze Murinjo ima slatke muke kako da sklopi startnih jedanaest pred veliki duel sa Sitijem, na drugoj strani grada Pep Gvardiola nalazi se u nimalo zavidnoj poziciji. Jer, za najvažniji meč dosad moraće da napravi pravo tumbanje sastava, kako bi popunio sve rupe nastale usled brojnih obaveza, suspenzija, povreda...

Pre svega, Gvardiola još ne zna šta mu je činiti sa pozicijom u srcu napada. Serhio Aguerotek počinje da odrađuje suspenziju od tri utakmice, a mladi Keleči Iheanačo jedini je pravi špic u klubu. Odlaskom Vilfrida Bonija Pep je sebi (ne)svesno pripisao obavezu da i u Siti uvede poziciju „lažne devetke“ gde će u konkurenciji, pre svih, biti Nolito, a zatim iKevin de Brujne, Rahim Sterling, pa čak i David Silva. 

Osim toga Gvardiolu čeka i velika dilema kako da organizuje defanzivni red. KapitenVensan Kompani uspeo je da se oporavi od nezgodne povrede lista mnogo brže nego što se očekivalo i spreman je da se stavi na raspolaganje španskog menadžeru. Problem je taj što ipak iza sebe ima višemesečnu pauzu, bez minuta provedenog na terenu, što znači da bi Gvardiola opet mogao da posegne za rezervnim rešenjem - Aleksandrom Kolarovim. Zamenik kapitena Srbije pokazao se kao odlično rešenje u centralnom delu odbrane, a kako je bio gotovo bez greške kad god se našao upravo na toj poziciji, vrlo lako mogao bi da bude partner mladom Džonu Stounsu.

Uostalom, Nikolas Otamendi bi mogao da se pojavi kao rešenje, ali to je teško očekivati s obzirom da se sa reprezentativne dužnosti sa Argentinom vraća tek u četvrtak kasno uveče. Teoretski, mogao bi da bude u startnoj postavi, ali pitanje kako će dugačko i iscrpljujuće putovanje uticati na njega. 

Još jedna velika dilema je - šta sa Ilkajem Gundoganom? Nemački reprezentativac se vratio u ritam nakon oporavka od povrede koja ga je praktično mučila još od trenutka kada je postao prvo pojačanje u Gvardiolinoj eri u Sitiju. Pep je dosad u veznom redu imao jasnu računicu, pa su Fernandinjo, Silva i De Brujne bili ključne figure. 

S obzirom na prikazanu snagu pomenutog trilinga, veliko je pitanje da li je Gundoganvredan rizika, odnosno da li je potrebno gurnuti ga u vatru baš protiv Junajteda. Bilo kako, očekuje se da će dobiti određeni prostor protiv Đavola, vrlo verovatno kao rezerva. 

Vreme nije Pepov saveznik u ovom trenutku. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar