ЛШ: Партизан креће из Барсе - полако се комплетира тим...

Ватерполо клуб Партизан постепено комплетира први тим за нову сезону - двојица играча стижу из крагујевачког Радничког, а тројица враћена са позајмице из Звезде. У јануару на Бањици Југ, почетком фебруара Вујасиновић са Про Реком.

Остали спортови 07.09.2016 | 22:15
ЛШ: Партизан креће из Барсе - полако се комплетира тим...
Ватерполо клуб Партизан ће и у наредној сезони играти са знатно подмлађеним тимом, без ентузијасте на тренерској клупи Владимира Вујасиновића (отишао у Про Реко)... Слика која се из године у годину понавља на Бањици (у ништа бољој ситуацији нису ни остали клубови, Раднички је већ одустао од регионалне лиге).

Из Партизана су овог лета отишли Гаврил Суботић (Посилипо), голман Димитрије Ристичевић(француски Марсеј), Матеја Асановић (румунска Орадеа), Немања Вицо (Вуљагмени), Данило Аџић (Приморац), Лукас Гилен (Шпандау), Драшко Гогов (Печуј), као и Грк Димитрис Тикас. Вероватно и Никола Јакшић, освајач олимпијског злата, европске и светске титуле, са сениопрском репрезентацијом Србије (за њега се током лета писало да га жели првак Европе - дубровачки Југ).

У нову сезону, дакле, Партизан улази са поптуно новим тимом, који се полако комплетира.

Екипу српског шампиона појачали су голман Лазар Добожанов и центар Небојша Тохољ, прошле сезоне играчи Радничког. Са позајмице из Црвене звезде враћају се Михајло Репановић, Филип Јанковић и Александар Андрејевић, саопштено је из клуба са Бањице.

Добожанов је поникао у Бечеју, а Тохољ у Војводини. Спортски путеви су им се укрстили у Војводини, у коју су прошлог лета прешли у Раднички. После једне сезоне у Крагујевцу стижу на Бањицу.

Обојица су већ дебитовали у сениорској репрезентацији Србије, а са националним тимовима у млађим категоријама освојили су велики број медаља. Највећи успех у досадашњој каријери постигли су пре годину дана. У септембру 2015. били су чланови јуниорске селекције Србије (1995. годиште и млади), која је у Алматију освојила злато на омладинском првенству света. Добожанов је тада проглашен за најбољег играча турнира.

Велики број медаља са млађим категоријама Србије освојили су и Репановић, Јанковић и Андрејевић. Сва тројица су поникли у Партизану, играли су у Бањици, а и у првом тиму црно-белих. У Звезди су на позајмици провели једну сезону.

Део првотимаца Партизана је већ почео припреме за предстојећу сезону. Нови тренер Зоран Миленковић ће све играче на окупу имати крајем септембра, по завршетку Европског јуниорског првенства (1997. годиште и млади), јер добар део првотимаца црно-белих игра за наш национални омладински тим.

Партизан ће у наступајућој сезони представљати Србију у Лиги шампиона, али и у регионалној лиги (од које је, због финансијских проблема одустао крагујевачки Раднички).

Група у Лиги шампиона је више него страшна, а познат је распоред утакмица.

Партизан такмичење почиње у Барселони. У првом колу Б групе, 30. новембра биће гост Барселонете. До краја године одиграће још два меча са клубовима који стижу из квалификација (10. децембра на Бањици и 21. децембра у гостима).

Прве европске утакмице у 2017. години Партизан ће одиграти на Бањици. У трећем колу, 18. јануара биће домаћин прваку Европе, дубровачком Југу, а 8. фебруара Про Реку, који од следеће сезоне са клупе води Владимир Вујасиновић.

Реко сада у својим редовим има тројицу бивших играча Партизана: Филипа Филиповића, Душка Пијетловића и Душана Мандића, а Андрија Прлаиновић је летос отишао у Солнок.

Распоред Б групе Лиге шампиона:

1. коло, 30. новембар 2016.

Југ - квалификант Ц
Барселонета - Партизан
Про Реко - квалификант А

2. коло, 10. децембар 2016.

Партизан - квалификант Ц
Квалификант А - Барселонета
Југ - Про Реко

3. коло, 21. децембар 2016.

Квалификант Ц - Про Реко
Квалификант А - Партизан
Барселонета - Југ

4. коло, 18. јануар, 2017.

Квалификант Ц - Квалификант А
Партизан - Југ
Про Реко - Барселонета

5. коло, 8. фебруар 2017.

Југ - квалификант А
Партизан - Про Реко
Барселонета - Квалификант Ц

6. коло, 18. фебруар 2017.

Квалификант А - Југ
Про Реко - Партизан
Квалификант Ц - Барселонета

У А групи играју Олимпијакос, Солнок, Шпандау 04, Ница и квалификанти Б и Д.

Коментари / 0

Оставите коментар