LŠ: Partizan kreće iz Barse - polako se kompletira tim...

Vaterpolo klub Partizan postepeno kompletira prvi tim za novu sezonu - dvojica igrača stižu iz kragujevačkog Radničkog, a trojica vraćena sa pozajmice iz Zvezde. U januaru na Banjici Jug, početkom februara Vujasinović sa Pro Rekom.

Ostali sportovi 07.09.2016 | 22:15
LŠ: Partizan kreće iz Barse - polako se kompletira tim...
Vaterpolo klub Partizan će i u narednoj sezoni igrati sa znatno podmlađenim timom, bez entuzijaste na trenerskoj klupi Vladimira Vujasinovića (otišao u Pro Reko)... Slika koja se iz godine u godinu ponavlja na Banjici (u ništa boljoj situaciji nisu ni ostali klubovi, Radnički je već odustao od regionalne lige).

Iz Partizana su ovog leta otišli Gavril Subotić (Posilipo), golman Dimitrije Rističević(francuski Marsej), Mateja Asanović (rumunska Oradea), Nemanja Vico (Vuljagmeni), Danilo Adžić (Primorac), Lukas Gilen (Špandau), Draško Gogov (Pečuj), kao i Grk Dimitris Tikas. Verovatno i Nikola Jakšić, osvajač olimpijskog zlata, evropske i svetske titule, sa senioprskom reprezentacijom Srbije (za njega se tokom leta pisalo da ga želi prvak Evrope - dubrovački Jug).

U novu sezonu, dakle, Partizan ulazi sa poptuno novim timom, koji se polako kompletira.

Ekipu srpskog šampiona pojačali su golman Lazar Dobožanov i centar Nebojša Toholj, prošle sezone igrači Radničkog. Sa pozajmice iz Crvene zvezde vraćaju se Mihajlo Repanović, Filip Janković i Aleksandar Andrejević, saopšteno je iz kluba sa Banjice.

Dobožanov je ponikao u Bečeju, a Toholj u Vojvodini. Sportski putevi su im se ukrstili u Vojvodini, u koju su prošlog leta prešli u Radnički. Posle jedne sezone u Kragujevcu stižu na Banjicu.

Obojica su već debitovali u seniorskoj reprezentaciji Srbije, a sa nacionalnim timovima u mlađim kategorijama osvojili su veliki broj medalja. Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri postigli su pre godinu dana. U septembru 2015. bili su članovi juniorske selekcije Srbije (1995. godište i mladi), koja je u Almatiju osvojila zlato na omladinskom prvenstvu sveta. Dobožanov je tada proglašen za najboljeg igrača turnira.

Veliki broj medalja sa mlađim kategorijama Srbije osvojili su i Repanović, Janković i Andrejević. Sva trojica su ponikli u Partizanu, igrali su u Banjici, a i u prvom timu crno-belih. U Zvezdi su na pozajmici proveli jednu sezonu.

Deo prvotimaca Partizana je već počeo pripreme za predstojeću sezonu. Novi trener Zoran Milenković će sve igrače na okupu imati krajem septembra, po završetku Evropskog juniorskog prvenstva (1997. godište i mladi), jer dobar deo prvotimaca crno-belih igra za naš nacionalni omladinski tim.

Partizan će u nastupajućoj sezoni predstavljati Srbiju u Ligi šampiona, ali i u regionalnoj ligi (od koje je, zbog finansijskih problema odustao kragujevački Radnički).

Grupa u Ligi šampiona je više nego strašna, a poznat je raspored utakmica.

Partizan takmičenje počinje u Barseloni. U prvom kolu B grupe, 30. novembra biće gost Barselonete. Do kraja godine odigraće još dva meča sa klubovima koji stižu iz kvalifikacija (10. decembra na Banjici i 21. decembra u gostima).

Prve evropske utakmice u 2017. godini Partizan će odigrati na Banjici. U trećem kolu, 18. januara biće domaćin prvaku Evrope, dubrovačkom Jugu, a 8. februara Pro Reku, koji od sledeće sezone sa klupe vodi Vladimir Vujasinović.

Reko sada u svojim redovim ima trojicu bivših igrača Partizana: Filipa Filipovića, Duška Pijetlovića i Dušana Mandića, a Andrija Prlainović je letos otišao u Solnok.

Raspored B grupe Lige šampiona:

1. kolo, 30. novembar 2016.

Jug - kvalifikant C
Barseloneta - Partizan
Pro Reko - kvalifikant A

2. kolo, 10. decembar 2016.

Partizan - kvalifikant C
Kvalifikant A - Barseloneta
Jug - Pro Reko

3. kolo, 21. decembar 2016.

Kvalifikant C - Pro Reko
Kvalifikant A - Partizan
Barseloneta - Jug

4. kolo, 18. januar, 2017.

Kvalifikant C - Kvalifikant A
Partizan - Jug
Pro Reko - Barseloneta

5. kolo, 8. februar 2017.

Jug - kvalifikant A
Partizan - Pro Reko
Barseloneta - Kvalifikant C

6. kolo, 18. februar 2017.

Kvalifikant A - Jug
Pro Reko - Partizan
Kvalifikant C - Barseloneta

U A grupi igraju Olimpijakos, Solnok, Špandau 04, Nica i kvalifikanti B i D.

Komentari / 0

Ostavite komentar