Грчка: Хаос, поплаве и торнадо, има мртвих

У поплавама на југу Грчке због веома јаке кише, удавило се троје људи, а за две особе се трага, јавила је данас атинска РТВ "Скаи". На Закинтосу торнадо рушио кровове кућа.

Свијет 07.09.2016 | 22:52
Грчка: Хаос, поплаве и торнадо, има мртвих
У области Месинија, на југу Пелопонеза, у својим поплављеним приземним сеоским кућама удавиле су се две непокретне старије особе, а нестала је њихова општинска неговатељица.

Трећа особа се удавила у подрумском стану у центру града Каламате који је потпуно поплављен.

Власти кажу да је у најтеже погођеном сеоском подручју дубина воде прошле ноћи достигла два метра, да се удавило и много стоке, а да је и данас немогуће доћи до седам села.



На северу Грчке власти трагају за женом 60-тих година која је нестала рано јутрос, након што је телефоном јавила супругу да напушта потопљен аутомобил.

У самој Каламати 80 студената је блокирано у судентском дому јер је опкољен водом.

Док спасилачке екипе и општинске службе не стижу да оду у све погођење области, локалне власти траже од државе да прогласи ванредно стање.



Невреме је прошле ноћи погодило и околину Солуна где се трага за јендом несталом особом коју је вероватно однела поплава. У нижим предграђима Солуна је нестало струје, те нема ни воде у водоводу, бујице су раскопале улице и излива се канализација, поткопале су и пообарале многа стабла, однеле аутомобиле, те и тамошње власти траже да се прогласи ванредно стање.

Поплаве изазване јаком кишом погодиле су и друге делове јужног Пелопонеза, као и околину Солуна на северу Грчке.



Штете и позива за помоћ има и из других крајева Пелопонеза и са оближњег острва Закинтос, у Јонском мору, које је прошле ноћи погодило и неколико торнада, чупајући дрвеће и рушећи кровове кућа. На Закинтосу су данас велики проблеми на путевима и прекиди у снабдевању струјом и телекомуникацијама.



Невреме је погодило и град Волос на супротној, егејској обали централне Грчке, где има тешкоћа са снабдевањем струјом јер су попадале бандере искидали се каблови.

У другим крајевима Грчке прошле ноћи је било мањих поплава због пљуска, на острву Кефалонији има штете од града, а на много места су због поплаве или одрона затворени локални и регионални путеви, а отежано је кретање аутопутем на Пелопонезу.

Извор: Агенције
Фото: АП

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милос

07.09.2016 14:51

Неко треба да се покаје па це се мозда смирит ⛪️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

07.09.2016 15:22

Ма лазу бар код нас није било ниста а налазимо се на закинтосу то је мозда мало било и просло

ОДГОВОРИТЕ