Приштина тражи таблице тзв. Косова

Нова рунда дијалога Београда и Приштине на техничком нивоу почела је данас у згради Европске дипломатске службе у Бриселу.

Србија 07.09.2016 | 15:07
Приштина тражи таблице тзв. Косова
Из извора блиских делегацији Београда за Тањуг је поврђено да ће тема првог дана тродневних разговора у Бриселу бити примена договора о слободи кретања, тачније питање регистарских таблица за возила са територије Косова.

Суштина проблема је, како наводи српска страна, у захтеву Приштине да се користе статусно пристрасне таблице, такозване Републике Косово, са ознакама РКС, како за Србе са Косова и Метохије тако и за све становнике КиМ приликом транзита кроз Србију, што није у складу са Уставом Републике Србије.

Другог дана разговора, у четвртак 8. спетембра, на дневном реду би требало да се нађу питања катастра, признавања дилома, али и успостављања Заједнице српски општина, што је према оцени српске стране, кључно политичко питање и сама суштина Бриселског споразума.

Последњег дана разговора, у петак, длегације Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ, разговараће о разграничењу јужног и северног дела Косовске Митровице.

Током тродневних техничких разговора у Бриселу, делегацију Београда предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић, а Приштине косовска министрака за дијалог са Београдом Едита Тахири.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ГЛУХО

07.09.2016 16:14

СВАКА ЦАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцко

07.09.2016 16:17

Увијек пишете ТВЗ а они по мало удјосе у све организације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сипац

07.09.2016 21:21

Јесте Вуцко, то се и ја питам, сто се писе увијек "тзв." Јос мало и Сиптаре це уци у ЕУ.

Name

Преговори

07.09.2016 16:51

Све це им дати само да удју у ЕУ а теско да це икад Србија у ЕУ.Тај диалог је фарса јер он само слузи да све Београд уступи Пристини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косова

07.09.2016 17:11

Бравоооооо

ОДГОВОРИТЕ