Квалификације за ЕП: Овако стоје "Орлићи"... Како до Пољске?!

Уочи последња два кола квалификација, овако стоје ствари у борби српске У-21 селекције за пласман на Европско првенство у Пољској.

Фудбал 08.09.2016 | 23:45
Квалификације за ЕП: Овако стоје "Орлићи"... Како до Пољске?!
Тријумфом над Републиком Ирском и освајањем четири бода у претходних пет дана, млада репрезентација Србије направила је значајан корак ка баражу за Европско првенство у Пољској, које и даље остаје реално достижан циљ.

Екипа Томислава Сивића "ишчупала" је важну победу на "Карађорђу" и тако претекла Словенију, па ће последња два кола дочекати на другом месту табеле, иза Италије, којој ће бод у завршној рунди гарантовати директан пролаз.

Табела Групе 2 тренутно изгледа овако: Италија 23, Србија (-1) 17, Словенија (-1) 15, Република Ирска 12, Литванија (-1) 6, Андора (+1) 3.

У преосталим утакмицама играће: Ирска - Србија, Литванија - Словенија (7. октобар) и Литванија - Италија, Србија - Словенија (11. октобар, Горњи Милановац).

Уз подсећање да у бараж иду само четири најбоље другопласиране екипе из девет група, представљамо вам табелу другопласираних после осам одиграних кола, рачунајући резултате који ће бити узети у обзир:

Аустрија (+1) 16, Француска (+2) 14, Шведска 12, Швајцарска (+1) 12, Белгија 12, Србија 11, Холандија 10, Румунија (+1) 10, Израел 9 бодова.

Подсетимо, следеће године у Пољској први пут ће бити организовано Европско првенство на којем ће учествовати 12 екипа - домаћин, плус 11 из квалификација. Девет победника група пласираће се директно.

С обзиром на то да немају све групе исти број тимова, у коначном билансу посматраће се резултат другопласираних (међу којима је засад и Србија) против ривала који су заузели прву, трећу, четврту и пету позицију у групи.

Стога, већ сада је јасно је да ће "орлићима" у укупном билансу бити "избрисани" резултати против последњепласиране Андоре, која је већ завршила квалификације са девет пораза и тријумфом над Литванијом.

У таквој ситуацији, није потребно додатно наглашавати значај октобарских утакмица, у којима ће пред "орлићима" бити одлучујуће борбе у утакмицама које ће се рачунати за пролаз.

Ове недеље, пласман на ЕУРО обезбедиле су Данска и Португал. 

Европско првенство биће одржано од 16. до 30. јуна.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар