Kvalifikacije za EP: Ovako stoje "Orlići"... Kako do Poljske?!

Uoči poslednja dva kola kvalifikacija, ovako stoje stvari u borbi srpske U-21 selekcije za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Fudbal 08.09.2016 | 23:45
Kvalifikacije za EP: Ovako stoje "Orlići"... Kako do Poljske?!
Trijumfom nad Republikom Irskom i osvajanjem četiri boda u prethodnih pet dana, mlada reprezentacija Srbije napravila je značajan korak ka baražu za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koje i dalje ostaje realno dostižan cilj.

Ekipa Tomislava Sivića "iščupala" je važnu pobedu na "Karađorđu" i tako pretekla Sloveniju, pa će poslednja dva kola dočekati na drugom mestu tabele, iza Italije, kojoj će bod u završnoj rundi garantovati direktan prolaz.

Tabela Grupe 2 trenutno izgleda ovako: Italija 23, Srbija (-1) 17, Slovenija (-1) 15, Republika Irska 12, Litvanija (-1) 6, Andora (+1) 3.

U preostalim utakmicama igraće: Irska - Srbija, Litvanija - Slovenija (7. oktobar) i Litvanija - Italija, Srbija - Slovenija (11. oktobar, Gornji Milanovac).

Uz podsećanje da u baraž idu samo četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz devet grupa, predstavljamo vam tabelu drugoplasiranih posle osam odigranih kola, računajući rezultate koji će biti uzeti u obzir:

Austrija (+1) 16, Francuska (+2) 14, Švedska 12, Švajcarska (+1) 12, Belgija 12, Srbija 11, Holandija 10, Rumunija (+1) 10, Izrael 9 bodova.

Podsetimo, sledeće godine u Poljskoj prvi put će biti organizovano Evropsko prvenstvo na kojem će učestvovati 12 ekipa - domaćin, plus 11 iz kvalifikacija. Devet pobednika grupa plasiraće se direktno.

S obzirom na to da nemaju sve grupe isti broj timova, u konačnom bilansu posmatraće se rezultat drugoplasiranih (među kojima je zasad i Srbija) protiv rivala koji su zauzeli prvu, treću, četvrtu i petu poziciju u grupi.

Stoga, već sada je jasno je da će "orlićima" u ukupnom bilansu biti "izbrisani" rezultati protiv poslednjeplasirane Andore, koja je već završila kvalifikacije sa devet poraza i trijumfom nad Litvanijom.

U takvoj situaciji, nije potrebno dodatno naglašavati značaj oktobarskih utakmica, u kojima će pred "orlićima" biti odlučujuće borbe u utakmicama koje će se računati za prolaz.

Ove nedelje, plasman na EURO obezbedile su Danska i Portugal. 

Evropsko prvenstvo biće održano od 16. do 30. juna.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar