УС опен - српска нада, Миомир Кецмановић: Од 2017. само сениорски турнири!

Српски тенисер Миомир Кецмановић задовољан је што је успео да се пласира у треће коло јуниорског УС опена.

Тенис 07.09.2016 | 14:45
УС опен - српска нада, Миомир Кецмановић: Од 2017. само сениорски турнири!
Кецмановић је по ветровитим условима био бољи од Американца Холта са 7:5, 6:2, иако је у првом сету губио са 5:3.

“Баш тешки услови, нисам могао да играм најсјајније – трудио сам се да не запињем много, него да држим лопту у терену. По ветру никада не знаш кад ће само мало да ти излети лопта, онда се увуче несигурност и у битном поену немаш самопоуздања“, рекао је Кецмановић и додао:

“И један и други смо губили сервисе у низу, када сам то преломио и после направио брејк, почео сам боље и да сервирам – нисам ’силовао’ први сервис, више сам ишао на кик, мислим да је то било кључно“.

Следећи ривал биће му 12. носилац, Египћанин Јусеф Хосам.

“Добио сам га у Вашингтону у полуфиналу, константно држи ниво, увек је око 20-30. места. Ово ми је прилика да уђем у четвртфинале, раније сам увек играо или са будућим освајачима или с онима који су испред мене, трудићу се да искористим шансу. Морам да поправим игру, трудићу се да искористим шансу“.

Миомиру поново предстоји дан одмора, а онда покушај да оствари најбољи резултат на јуниорским Слемовима, које од следеће године вероватно неће играти.

“Можда и следеће године будем играо јуниорске Слемове – можда само Ролан Гарос, али зависи, одабраћу увек пре неки челенџер ако га имам у то време. Надам се да сам спреман за сениорски ниво, видећемо“.

На питање да ли може да се замисли на Олимпијским играма у Токију за четири године, 17-годишњи Кецмановић је одговорио:

“Размишљао сам мало о томе док сам гледао Игре у Рију, али још има много времена до тада и доста ствари треба да се поклопи“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар