US open - srpska nada, Miomir Kecmanović: Od 2017. samo seniorski turniri!

Srpski teniser Miomir Kecmanović zadovoljan je što je uspeo da se plasira u treće kolo juniorskog US opena.

Tenis 07.09.2016 | 14:45
US open - srpska nada, Miomir Kecmanović: Od 2017. samo seniorski turniri!
Kecmanović je po vetrovitim uslovima bio bolji od Amerikanca Holta sa 7:5, 6:2, iako je u prvom setu gubio sa 5:3.

“Baš teški uslovi, nisam mogao da igram najsjajnije – trudio sam se da ne zapinjem mnogo, nego da držim loptu u terenu. Po vetru nikada ne znaš kad će samo malo da ti izleti lopta, onda se uvuče nesigurnost i u bitnom poenu nemaš samopouzdanja“, rekao je Kecmanović i dodao:

“I jedan i drugi smo gubili servise u nizu, kada sam to prelomio i posle napravio brejk, počeo sam bolje i da serviram – nisam ’silovao’ prvi servis, više sam išao na kik, mislim da je to bilo ključno“.

Sledeći rival biće mu 12. nosilac, Egipćanin Jusef Hosam.

“Dobio sam ga u Vašingtonu u polufinalu, konstantno drži nivo, uvek je oko 20-30. mesta. Ovo mi je prilika da uđem u četvrtfinale, ranije sam uvek igrao ili sa budućim osvajačima ili s onima koji su ispred mene, trudiću se da iskoristim šansu. Moram da popravim igru, trudiću se da iskoristim šansu“.

Miomiru ponovo predstoji dan odmora, a onda pokušaj da ostvari najbolji rezultat na juniorskim Slemovima, koje od sledeće godine verovatno neće igrati.

“Možda i sledeće godine budem igrao juniorske Slemove – možda samo Rolan Garos, ali zavisi, odabraću uvek pre neki čelendžer ako ga imam u to vreme. Nadam se da sam spreman za seniorski nivo, videćemo“.

Na pitanje da li može da se zamisli na Olimpijskim igrama u Tokiju za četiri godine, 17-godišnji Kecmanović je odgovorio:

“Razmišljao sam malo o tome dok sam gledao Igre u Riju, ali još ima mnogo vremena do tada i dosta stvari treba da se poklopi“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar