УС опен: Летонку омела повреда, Вознијацки лако до 1/2-финала!

Данска тенисерка Каролина Вознијацки пласирала се у полуфинале УС опена убедљивом победом над Анастасијом Севастовом из Летоније.

Тенис 07.09.2016 | 12:45
УС опен: Летонку омела повреда, Вознијацки лако до 1/2-финала!
Вознијацки је одиграла изузетно сигуран меч против повређене Севастове и славила изгубивши само два гема – 6:0, 6:2.

Тренутно 74. играчица на WТА листи стигла је до полуфинала на Гренд слему на којем је два пута играла финале и тако наставила сјајан турнир у Њујорку.

Већ на самом старту меча девојка рођена Лиепаји искренула је скочни зглоб десне ноге, па је при резултату 3:0 морала да затражи медицински тајм аут. Физиотерапеуткиња је направила снажну бандажу, али је већ тада меч био решен.

Видно депримирана и нервозна Севастова је много грешила, била на ивици суза, док је Каролина подсетила на дане када је била прва на свету – све је стизала и враћала, додатно нервирајући ривалку. Користила је сваку прилику да нападне и посао завршила за нешто више од сат времена.

Осим чињенице да због повреде није могла да пружи прави отпор у највећем мечу у каријери, Летонка неће незадовољна напустити 'Велику јабуку' – први пут је играла четвртфинале Гренд слема, па ће од понедељка имати најбољи пласман у каријери, 31. Позицију.

С друге стране, за пласман у своје треће финале УС опена Вознијацки ће се борити са Анђеликом Кербер која је у два сета елиминисала Роберту Винчи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар