US open: Letonku omela povreda, Voznijacki lako do 1/2-finala!

Danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u polufinale US opena ubedljivom pobedom nad Anastasijom Sevastovom iz Letonije.

Tenis 07.09.2016 | 12:45
US open: Letonku omela povreda, Voznijacki lako do 1/2-finala!
Voznijacki je odigrala izuzetno siguran meč protiv povređene Sevastove i slavila izgubivši samo dva gema – 6:0, 6:2.

Trenutno 74. igračica na WTA listi stigla je do polufinala na Grend slemu na kojem je dva puta igrala finale i tako nastavila sjajan turnir u Njujorku.

Već na samom startu meča devojka rođena Liepaji iskrenula je skočni zglob desne noge, pa je pri rezultatu 3:0 morala da zatraži medicinski tajm aut. Fizioterapeutkinja je napravila snažnu bandažu, ali je već tada meč bio rešen.

Vidno deprimirana i nervozna Sevastova je mnogo grešila, bila na ivici suza, dok je Karolina podsetila na dane kada je bila prva na svetu – sve je stizala i vraćala, dodatno nervirajući rivalku. Koristila je svaku priliku da napadne i posao završila za nešto više od sat vremena.

Osim činjenice da zbog povrede nije mogla da pruži pravi otpor u najvećem meču u karijeri, Letonka neće nezadovoljna napustiti 'Veliku jabuku' – prvi put je igrala četvrtfinale Grend slema, pa će od ponedeljka imati najbolji plasman u karijeri, 31. Poziciju.

S druge strane, za plasman u svoje treće finale US opena Voznijacki će se boriti sa Anđelikom Kerber koja je u dva seta eliminisala Robertu Vinči.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar