Атентатор на Ђинђића контролише воду!

Жељко Тојага звани Жмиги (46), бивши припадник "црвених беретки" који је осуђен на 15 година затвора због покушаја убиства премијера Зорана Ђинђића код “Комбанк арене“ 21. фебруара 2003, добио је нови радни задатак у затвору "Забела" - да контролише квалитет воде.

Србија 07.09.2016 | 10:50
Атентатор на Ђинђића контролише воду!
Иначе, пресудом Специјалног суда за организовани криминал од 23. маја 2007. године вијеће судије Нате Месаровић осудило је Тојагу на 30 година затвора, али је крајем 2008. Врховни суд Србије уважио жалбе одбране и преполовио му казну.

У образложењу одлуке је наведено да је Тојага учествовао само у једној радњи извршења кривичног дјела (покушај убиства Ђинђића). Тојага се терети да је са Звезданом Јовановићем Звекијем (51) планирао да из "зоље" пуца на колону премијера Ђинђића. Међутим, од тог плана су, према изјави Јовановића датој у полицији, одустали јер би то, како је рекао "био масакр".

Тојага је на суђењу негирао да је најпијре код Бубањ потока 16. фебруара 2003, а пет дана касније и код тадашње хале "Лимес", а данас "Комбанк арене", "зољом" требало да гађа колону у којој је био премијер.

Он је изјавио да од 16. до 21. фебруара 2003. није ни "силазио с Копаоника". Показао је и новинарску фотографију реконструкције покушаја убиства премијера код хале "Лимес", тврдећи да "зољом" није могуће гађати аутомобил у покрету са бочне стране.

Слободан идуће године

"Тојага је сам ових дана писао молбу за условни отпуст Специјалном суду за организовани криминал у Београду, јер је још прије три године издржао двије трећине казне. Уколико му молба по други пут буде одбијена, на слободу ће највјероватније изаћи сљедеће године", каже извор "Ало!".

Извор: Ало

Коментари / 0

Оставите коментар