Atentator na Đinđića kontroliše vodu!

Željko Tojaga zvani Žmigi (46), bivši pripadnik "crvenih beretki" koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva premijera Zorana Đinđića kod “Kombank arene“ 21. februara 2003, dobio je novi radni zadatak u zatvoru "Zabela" - da kontroliše kvalitet vode.

Srbija 07.09.2016 | 10:50
Atentator na Đinđića kontroliše vodu!
Inače, presudom Specijalnog suda za organizovani kriminal od 23. maja 2007. godine vijeće sudije Nate Mesarović osudilo je Tojagu na 30 godina zatvora, ali je krajem 2008. Vrhovni sud Srbije uvažio žalbe odbrane i prepolovio mu kaznu.

U obrazloženju odluke je navedeno da je Tojaga učestvovao samo u jednoj radnji izvršenja krivičnog djela (pokušaj ubistva Đinđića). Tojaga se tereti da je sa Zvezdanom Jovanovićem Zvekijem (51) planirao da iz "zolje" puca na kolonu premijera Đinđića. Međutim, od tog plana su, prema izjavi Jovanovića datoj u policiji, odustali jer bi to, kako je rekao "bio masakr".

Tojaga je na suđenju negirao da je najpijre kod Bubanj potoka 16. februara 2003, a pet dana kasnije i kod tadašnje hale "Limes", a danas "Kombank arene", "zoljom" trebalo da gađa kolonu u kojoj je bio premijer.

On je izjavio da od 16. do 21. februara 2003. nije ni "silazio s Kopaonika". Pokazao je i novinarsku fotografiju rekonstrukcije pokušaja ubistva premijera kod hale "Limes", tvrdeći da "zoljom" nije moguće gađati automobil u pokretu sa bočne strane.

Slobodan iduće godine

"Tojaga je sam ovih dana pisao molbu za uslovni otpust Specijalnom sudu za organizovani kriminal u Beogradu, jer je još prije tri godine izdržao dvije trećine kazne. Ukoliko mu molba po drugi put bude odbijena, na slobodu će najvjerovatnije izaći sljedeće godine", kaže izvor "Alo!".

Izvor: Alo

Komentari / 0

Ostavite komentar