Трамп: Хилари жели да копира безвезне Нијемце и Французе

Републички кандидат за председника САД Доналд Трамп данас је назвао Немачку и Француску "катастрофама" и критиковао своју ривалку из Демократске странке Хилари Клинтон зато што, како каже, она жели да примени политику отворених врата према избеглицама по узору на немачку канцеларку Ангелу Меркел.

Свијет 07.09.2016 | 09:50
Трамп: Хилари жели да копира безвезне Нијемце и Французе
Трамп је у обраћању присталицама у савезној држави Вирџинији рекао да је то "катастрофа, потпуна катастрофа, поврх чега имате још миграцију, која уништава Европу. Погледајте Меркелову, оно што јој се догодило на изборима је невероватно", пренео је сајт Политико.

Демохришћани (ЦДУ) немачке канцеларке Ангеле Меркел доживели су неуспех на изборима у покрајини Мекленбург-Западна Померанија почетком недеље, освојивши тек треће место, иза анти-имиграционе Алтернативе за Немачку.

"Немачка је сада катастрофа. Француска је катастрофа", истакао је амерички милијардер.

"Погледајте резултате избора, страшно су лоши. Људи кажу, ма биће она (Меркелова) добро. Ја не мислим да ће она бити добро. Још пре две недеље сам рекао ''зашто она да буде у реду'', Милиони људи су дошли у Немачку. Стопа криминала је невероватна. Њихови проблеми су невероватни а Хилари Клинтон жели да буде америчка Меркелова. То се неће догодити, ја вам кажем", истакао је Трамп.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ауди

07.09.2016 07:56

Психопате !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја из Qвинса

07.09.2016 14:57

Овај полу свабо а полу скот је најпознатији словенац послије талкинг Тома. С том разликом да Том мање простаци и ријетко лупа глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

новинар

07.09.2016 23:28

Јеб. Га ваљда се каже републикански а не републички кандидат.

ОДГОВОРИТЕ