Загреб: Ивани још једна побједа! Амела 9., Колашинац 6.!

Најбоља српска скакачица удаљ "летела" и преко седам метара. Тај скок неће бити рекорд митинга због прејаког ветра у леђа, али ће њен наредни најбољи скок од 6,96 остати записан као најбољи у Загребу. Репрезентативка Србије Амела Терзић заузела је девето место у трци на 3.000 метара на Меморијалу Бориса Ханжековића у Загребу. 

Остали спортови 07.09.2016 | 08:45
Загреб: Ивани још једна побједа! Амела 9., Колашинац 6.!
Ивана Шпановић наставља са изванредним наступима ове године!

Након бронзане медаље на Олимпијским играма и тријумфа у Дијамантској лиги, наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић славила је и на "Ханџековић меморијалу" у Загребу, митингу из серије "Wорлд Цхалленге" Светске атлетске федерације.

Победа је била више него убедљива.

Она је у Загребу тријумфовала резултатом 7,03 метара, који је поставила у шестој серији, али ће нови рекорд митинга бити њен скок од 6,96 метара, из треће серије.

Разлог је што је при скоку дужем од седам метара имала "помоћ" ветра (2,5 метара у секунди), па он не може да буде признат.

Досадашњи рекорд митинга (6,79 метара) био је у власништву вицешампионке света Шаре Проктор, која је вечерас заузела треће место са 6,55 метара, док је другопласирана била Џасмин Сојерс са 6,68.

Занимљиво је да би сваки Иванин скок био довољан за победу, пошто је она поред поменута два, имала још два сјајна резултата - 6,81 и 6,88.

"Још један лет преко седам метара и одлична серија скокова, прелеп амбијент на стадиону, повољан ветар, дивна атмосфера, све у свему било је задовољство такмичити се вечерас у Загребу. А сада једва чекам да скачем пред домаћом публиком у Београду и да заједно прославимо ову невероватну сезону", казала је Ивана после такмичења.

За крај њене најуспешније сезоне, Ивана ће скакати пред домаћом публиком, у Београду 11. септембра на Теразијама.

Репрезентативка Србије Амела Терзић заузела је девето место у трци на 3.000 метара на Меморијалу Бориса Ханжековића у Загребу.

У конкуренцији 12 атлетичарки, ова Новопазарка прешла је стазу за девет минута, 10 секунди и 12 стотинки.

Победница Маргарет Челимо Кипкембои из Кеније остварила је време од 8:45,69 минута, док је њена сународница Агнес Џебет Тироп била друга са 69 стотинки слабијим резултатом.

Треће место припало је Холандјанки Сузан Којкен са 8:46,88 минута.

Српски атлетичар Асмир Колашинац заузео је шесто место у бацању кугле на Меморијалу Бориса Ханжековића у Загребу.

Његов најбољи хитац износио је 20 метара и 42 центиметра, колико је синоћ остварио и петопласирани Џо Ковач из САД.

Победио је Рајан Краузер из САД рекордом митинга од 22,28 метара, испред Новозеланђанина Томаса Волша са 22,21 и трећепласираног Дерела Хила из САД са 21,44 метара.

Такмичење у Загребу било је последње у каријери за двоструког олимпијског шампиона Томаша Мајевског из Пољске, који је завршио на седмом месту даљином од 20,24 метара.

Ханжековићев меморијал припада Светској Челенџ серији митинга (ИААФ Wорлд Цхалленге), а одржан је 66. пут.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар