Zagreb: Ivani još jedna pobjeda! Amela 9., Kolašinac 6.!

Najbolja srpska skakačica udalj "letela" i preko sedam metara. Taj skok neće biti rekord mitinga zbog prejakog vetra u leđa, ali će njen naredni najbolji skok od 6,96 ostati zapisan kao najbolji u Zagrebu. Reprezentativka Srbije Amela Terzić zauzela je deveto mesto u trci na 3.000 metara na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu. 

Ostali sportovi 07.09.2016 | 08:45
Zagreb: Ivani još jedna pobjeda! Amela 9., Kolašinac 6.!
Ivana Španović nastavlja sa izvanrednim nastupima ove godine!

Nakon bronzane medalje na Olimpijskim igrama i trijumfa u Dijamantskoj ligi, naša najbolja atletičarka Ivana Španović slavila je i na "Handžeković memorijalu" u Zagrebu, mitingu iz serije "World Challenge" Svetske atletske federacije.

Pobeda je bila više nego ubedljiva.

Ona je u Zagrebu trijumfovala rezultatom 7,03 metara, koji je postavila u šestoj seriji, ali će novi rekord mitinga biti njen skok od 6,96 metara, iz treće serije.

Razlog je što je pri skoku dužem od sedam metara imala "pomoć" vetra (2,5 metara u sekundi), pa on ne može da bude priznat.

Dosadašnji rekord mitinga (6,79 metara) bio je u vlasništvu vicešampionke sveta Šare Proktor, koja je večeras zauzela treće mesto sa 6,55 metara, dok je drugoplasirana bila Džasmin Sojers sa 6,68.

Zanimljivo je da bi svaki Ivanin skok bio dovoljan za pobedu, pošto je ona pored pomenuta dva, imala još dva sjajna rezultata - 6,81 i 6,88.

"Još jedan let preko sedam metara i odlična serija skokova, prelep ambijent na stadionu, povoljan vetar, divna atmosfera, sve u svemu bilo je zadovoljstvo takmičiti se večeras u Zagrebu. A sada jedva čekam da skačem pred domaćom publikom u Beogradu i da zajedno proslavimo ovu neverovatnu sezonu", kazala je Ivana posle takmičenja.

Za kraj njene najuspešnije sezone, Ivana će skakati pred domaćom publikom, u Beogradu 11. septembra na Terazijama.

Reprezentativka Srbije Amela Terzić zauzela je deveto mesto u trci na 3.000 metara na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

U konkurenciji 12 atletičarki, ova Novopazarka prešla je stazu za devet minuta, 10 sekundi i 12 stotinki.

Pobednica Margaret Čelimo Kipkemboi iz Kenije ostvarila je vreme od 8:45,69 minuta, dok je njena sunarodnica Agnes Džebet Tirop bila druga sa 69 stotinki slabijim rezultatom.

Treće mesto pripalo je Holandjanki Suzan Kojken sa 8:46,88 minuta.

Srpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je šesto mesto u bacanju kugle na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

Njegov najbolji hitac iznosio je 20 metara i 42 centimetra, koliko je sinoć ostvario i petoplasirani Džo Kovač iz SAD.

Pobedio je Rajan Krauzer iz SAD rekordom mitinga od 22,28 metara, ispred Novozelanđanina Tomasa Volša sa 22,21 i trećeplasiranog Derela Hila iz SAD sa 21,44 metara.

Takmičenje u Zagrebu bilo je poslednje u karijeri za dvostrukog olimpijskog šampiona Tomaša Majevskog iz Poljske, koji je završio na sedmom mestu daljinom od 20,24 metara.

Hanžekovićev memorijal pripada Svetskoj Čelendž seriji mitinga (IAAF World Challenge), a održan je 66. put.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar