УС опен: Очекивано - уморни Пуј немоћан против Монфиса!

Француски тенисер Гаел Монфис пласирао се у полуфинале УС опена лаганом победом над сународником Луком Пујем. Монфис до полуфинала са 15-0! Француз у пет мечева актуелног УС опена није изгубио сет и сада чека Ђоковића или Цонгу. Лукас Пуј се "испуцао" против Надала.

Тенис 07.09.2016 | 00:22
УС опен: Очекивано - уморни Пуј немоћан против Монфиса!
Мање од 48 сати предаха након победе над Рафаелом Надалом у пет сетова било је недовољно да се Лукас Пуј одмори, концентрише и мотивише за нову вансеријску партију.

Његов земљак Гаел Монфис то је искористио да њихов четвртфинални дуел добије са глатких 3:0, за само сат и 50 минута - 6:4, 6:3, 6:3. При томе, није морао да спаси ниједну брејк лопту!

Меч је трајао нешто више од два сата, а млађи Француз није успео да понови партије из претходног дела турнира, пошто је био исцрпљен након три узастопна меча у три сета.

Већ од самог старта било је јасно да је овај дуел 'једносмерна улица' – Пуј је више грешио и од првог гема страховао за свој сервис. Одлучујући брејк Гаел је направио у финишу и преузео потпуну контролу.

У следећем сету два пута је одузео сервис ривалу, док му је у трећем био довољан још један брејк за прво полуфинале на Отвореном првенству САД у тенису, друго у каријери. Импресивно звучи податак да је међу четири најбоља на последњем Гренд слему стигао без изгубљеног сета.

Међутим, ни Пуј не напушта Њујорк незадовољан – добио је Рафаела Надала у најбољем мечу турнира, а од понедељка ће се први пут наћи међу 20 најбољих на свету.

Монфис ће се у борби за финале састати са бољим из дуела Новак Ђоковић – Жо-Вилфрид Цонга.

Монфис, који је прошле недеље прославио 30. рођендан, тек други пут у каријери ће наступити у полуфиналу неког гренд слем турнира.

До сада највећи успех остварио је када се 2008. пласирао међу четири најбоља на Ролан Гаросу, док је на тврдим подлогама (Аустралијан опен и УС опен) имао три пласмана у четвртфинале.

Додатну тежину актуелном наступу Гаела Монфиса на теренима "Флашинг Медоуза" даје податак да је у пет мечева остварио сет-разлику 15-0!

Без изгубљеног сета до полуфинала може да дође и Хуан Мартин дел Потро, али њему је Доминик Тим у осмини финала предао меч крајем другог сета, па ће Аргентинац и у случају максималне победе над Вавринком имати сет-разлику 13-0.

Преостали четвртфинални меч одиграће Енди Мареј (2) и Кеи Нишикори (6) у четвртак од 19.30.

Што се тиче тенисерки, прва полуфиналисткиња је Немица Ангелик Кербер (2), која је после неколико преокрета у "тесном" првом сету декласирала Италијанку Роберту Винчи (7) - 7:5, 6:0.

Следе мечеви Вознијацки - Севастова, Плискова (10) - Коњух и Серена Вилијамс (1) - Халеп (5).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар