US open: Očekivano - umorni Puj nemoćan protiv Monfisa!

Francuski teniser Gael Monfis plasirao se u polufinale US opena laganom pobedom nad sunarodnikom Lukom Pujem. Monfis do polufinala sa 15-0! Francuz u pet mečeva aktuelnog US opena nije izgubio set i sada čeka Đokovića ili Congu. Lukas Puj se "ispucao" protiv Nadala.

Tenis 07.09.2016 | 00:22
US open: Očekivano - umorni Puj nemoćan protiv Monfisa!
Manje od 48 sati predaha nakon pobede nad Rafaelom Nadalom u pet setova bilo je nedovoljno da se Lukas Puj odmori, koncentriše i motiviše za novu vanserijsku partiju.

Njegov zemljak Gael Monfis to je iskoristio da njihov četvrtfinalni duel dobije sa glatkih 3:0, za samo sat i 50 minuta - 6:4, 6:3, 6:3. Pri tome, nije morao da spasi nijednu brejk loptu!

Meč je trajao nešto više od dva sata, a mlađi Francuz nije uspeo da ponovi partije iz prethodnog dela turnira, pošto je bio iscrpljen nakon tri uzastopna meča u tri seta.

Već od samog starta bilo je jasno da je ovaj duel 'jednosmerna ulica' – Puj je više grešio i od prvog gema strahovao za svoj servis. Odlučujući brejk Gael je napravio u finišu i preuzeo potpunu kontrolu.

U sledećem setu dva puta je oduzeo servis rivalu, dok mu je u trećem bio dovoljan još jedan brejk za prvo polufinale na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu, drugo u karijeri. Impresivno zvuči podatak da je među četiri najbolja na poslednjem Grend slemu stigao bez izgubljenog seta.

Međutim, ni Puj ne napušta Njujork nezadovoljan – dobio je Rafaela Nadala u najboljem meču turnira, a od ponedeljka će se prvi put naći među 20 najboljih na svetu.

Monfis će se u borbi za finale sastati sa boljim iz duela Novak Đoković – Žo-Vilfrid Conga.

Monfis, koji je prošle nedelje proslavio 30. rođendan, tek drugi put u karijeri će nastupiti u polufinalu nekog grend slem turnira.

Do sada najveći uspeh ostvario je kada se 2008. plasirao među četiri najbolja na Rolan Garosu, dok je na tvrdim podlogama (Australijan open i US open) imao tri plasmana u četvrtfinale.

Dodatnu težinu aktuelnom nastupu Gaela Monfisa na terenima "Flašing Medouza" daje podatak da je u pet mečeva ostvario set-razliku 15-0!

Bez izgubljenog seta do polufinala može da dođe i Huan Martin del Potro, ali njemu je Dominik Tim u osmini finala predao meč krajem drugog seta, pa će Argentinac i u slučaju maksimalne pobede nad Vavrinkom imati set-razliku 13-0.

Preostali četvrtfinalni meč odigraće Endi Marej (2) i Kei Nišikori (6) u četvrtak od 19.30.

Što se tiče teniserki, prva polufinalistkinja je Nemica Angelik Kerber (2), koja je posle nekoliko preokreta u "tesnom" prvom setu deklasirala Italijanku Robertu Vinči (7) - 7:5, 6:0.

Slede mečevi Voznijacki - Sevastova, Pliskova (10) - Konjuh i Serena Vilijams (1) - Halep (5).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar