Јунајтед се црвени од стида...!

Унуцима Мета Базбија забрањен улазак у ложу Олд Трафорда! Наследници легенде Црвених ђавола не могу више да седе на местима која су 50 година била његов заштитини знак.

Фудбал 07.09.2016 | 22:00
Јунајтед се црвени од стида...!
Колевка фудбала је у шоку! Почасна плоча посвећена сер Мету Базбију уклоњена је са његовог почасног седишта у ложи Олд Трафорда, а његовим унуцима забрањено је да присуствују утакмицама Црвених ђавола од ове сезоне.

Необичну вест објавио је Манчестер Ивнинг Пост, који преноси да за наследнике легендарног менаџера, који је ударио темеље моћном Манчестер Јунајтеду, од овог лета више нема места у почасној ложи. Сер Мет Базби и даље је у срцима навијача као човек који је после минхенске трагедије из 1958. године потпуно обновио Јунајтед и створио доминантну екипу коју су чинили Боби Чарлтон, Денис Лоу и Џорџ Бест.

Након што се пензионисао, табла да његовим именом окачена је изнад седишта у ложи на којем је седео, а имао је укупно четири резервисана места за чланове своје породице. Његова деца, син Сенди и ћерка Шина користили су та места све до своје смрти, а до ове сезоне места су била резервисана и за уничад сер Мета Базбија.

Али у Јунајтеду су летос одлучили другачије.

“Преко 40 година породица Мета Базбија је имала своја места у свечаној ложи Олд Трафорда и четири резервисане карте. Сам менаџер је користио та места, али и његова деца, а после њихове смрти и унуци су долазили на стадион. Ипак, главешине са Олд Трафорда одлучиле су овог лета да је са том праксом готово и поручили су наследницима сер Мета да неће добити карте за ложу ове сезоне. На све то, уклонили су и плочицу са његовим именом, нешто што је 50 година стајало на једном месту у тој ложи”, открио је извор МИП-а. 

Лист је затражио званичан коментар Јунајтеда по овим оптужбама, а занимљво да су се челници енглеског клуба зауставили на интервенцији у ложи па нису уклонили и бронзану статуу легендарног менаџера која и даље стоји испред Олд Трафорда. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар