Junajted se crveni od stida...!

Unucima Meta Bazbija zabranjen ulazak u ložu Old Traforda! Naslednici legende Crvenih đavola ne mogu više da sede na mestima koja su 50 godina bila njegov zaštitini znak.

Fudbal 07.09.2016 | 22:00
Junajted se crveni od stida...!
Kolevka fudbala je u šoku! Počasna ploča posvećena ser Metu Bazbiju uklonjena je sa njegovog počasnog sedišta u loži Old Traforda, a njegovim unucima zabranjeno je da prisustvuju utakmicama Crvenih đavola od ove sezone.

Neobičnu vest objavio je Mančester Ivning Post, koji prenosi da za naslednike legendarnog menadžera, koji je udario temelje moćnom Mančester Junajtedu, od ovog leta više nema mesta u počasnoj loži. Ser Met Bazbi i dalje je u srcima navijača kao čovek koji je posle minhenske tragedije iz 1958. godine potpuno obnovio Junajted i stvorio dominantnu ekipu koju su činili Bobi Čarlton, Denis Lou i Džordž Best.

Nakon što se penzionisao, tabla da njegovim imenom okačena je iznad sedišta u loži na kojem je sedeo, a imao je ukupno četiri rezervisana mesta za članove svoje porodice. Njegova deca, sin Sendi i ćerka Šina koristili su ta mesta sve do svoje smrti, a do ove sezone mesta su bila rezervisana i za uničad ser Meta Bazbija.

Ali u Junajtedu su letos odlučili drugačije.

“Preko 40 godina porodica Meta Bazbija je imala svoja mesta u svečanoj loži Old Traforda i četiri rezervisane karte. Sam menadžer je koristio ta mesta, ali i njegova deca, a posle njihove smrti i unuci su dolazili na stadion. Ipak, glavešine sa Old Traforda odlučile su ovog leta da je sa tom praksom gotovo i poručili su naslednicima ser Meta da neće dobiti karte za ložu ove sezone. Na sve to, uklonili su i pločicu sa njegovim imenom, nešto što je 50 godina stajalo na jednom mestu u toj loži”, otkrio je izvor MIP-a. 

List je zatražio zvaničan komentar Junajteda po ovim optužbama, a zanimljvo da su se čelnici engleskog kluba zaustavili na intervenciji u loži pa nisu uklonili i bronzanu statuu legendarnog menadžera koja i dalje stoji ispred Old Traforda. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar