Анализа: Како је Србија играла на уништеном терену?!

До Русије преко ''кртичњака''! Селектор Србије Славољуб Муслин, по ступању на функцију, донео је одлуку у договору са челницима ФСС да ће се квалификациони мечеви за Мундијал играти само на стадиону "Рајко Митић". Како је терен изгледао против Ирске на старту (2:2), нема дилеме да та одлука није била баш најбоља.

Фудбал 07.09.2016 | 11:00
Анализа: Како је Србија играла на уништеном терену?!
Иако је Србија на новом почетку, историја неуспеха није била од помоћи селектору Муслину, трибине су на његовом омиљеном терену биле празне, чему је још кумовала киша. Она је имала и део заслуга за ужасно стање подлоге, али да је терен био адекватан и свежији, проблеми би били сведени на минимум.

Да парадокс буде већи, ФСС је не тако давно уложио у замену дотрајалих сијалица рефлектора стадиона у Љутице Богдана, у Хумској је уложено у замену подлоге, а тамо репрезентација више не игра.

Нарочито је у првом полувремену утакмице са Ирском било очигледно колико ужасно стање терена стадиона "Рајко Митић" одмаже "орловима", неколико акција је успорено или добило неочекивани ток.

"Остали су ожиљци из прошлости. Играли смо у грчу, на све то примили смо рано гол. Не тражим алиби, али киша нам није ишла на руку јер овакав терен не одговара екипи која жели да игра и напада. Терен је био веома лош", рекао је Муслин после утакмице.

Ништа што није тачно, али остаје жал што се раније није о томе размишљало. Два бода су просута, жељеног амбијента није било, на шта ће се причекати, што је много раније било јасно. И Радомир Антић је дуго радио на повратку навијача на трибине, подршка се полако градила резултатима, јер је и њега дочекало много ожиљака из прошлости када се прихватио тешког задатка да тим одведе на Мундијал.

Подсетићемо и да су репрезентативци Француске пре две године у септембру, после утакмице у Хумској, били шокирани ужасним стањем у ком је била подлога терена Партизана.

Она је затим промењена, после утакмице црно-белих са Тотенхемом (18. септембар 2014). Све то је коштало Савез 120.000 евра, а после мучења по поставља се питање - зашто је на то заборављено? Подсећања ради, Звезда је последњи пут озбиљније реновирала подлогу 2008. године. Зато се и не може тражити оправдање у терену који није сам себе бирао за дуел.

Извор: блиц.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

07.09.2016 09:23

Пратим спортисте Србије и радујем се сваком њиховом успјеху ,свакој освојеној медаљи ,али ово са фудбалом у Србији је најблазе рецено катастрофа и разоцарење. Да кренем од терена. Ако је оно најбољи терен у Србији какви су остали. То је слика и Звезде и Србије. Срамота. О тиму нетреба тросити пуно ријеци. Никад да сконтам први тим, увијек неки нови играци. Питам се само ко плаца на западу те насе фудбалске звијезде,јесу ли ти људи слијепи. Играју споро, пријем и предаја лопте је узас,а заврсни пас или ударац је готово увијек траљав и никакав. нема ниста ни од ових квалификација,а раније смо видјели ни од тимског фудбала. Нико немозе до групне фазе европског такмицења ,а рецимо један Азербејдзан или Казахстан годинама играју групна европска такмицења. Слицно као и фудбал у Србији је умро и рукомет. И тимски и репрезентативни. Али о томе другом приликом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врх врхова

07.09.2016 10:38

Чим видим Рукавина да игра одмах гассим тв.До неких следећих квалификација

ОДГОВОРИТЕ