Analiza: Kako je Srbija igrala na uništenom terenu?!

Do Rusije preko ''krtičnjaka''! Selektor Srbije Slavoljub Muslin, po stupanju na funkciju, doneo je odluku u dogovoru sa čelnicima FSS da će se kvalifikacioni mečevi za Mundijal igrati samo na stadionu "Rajko Mitić". Kako je teren izgledao protiv Irske na startu (2:2), nema dileme da ta odluka nije bila baš najbolja.

Fudbal 07.09.2016 | 11:00
Analiza: Kako je Srbija igrala na uništenom terenu?!
Iako je Srbija na novom početku, istorija neuspeha nije bila od pomoći selektoru Muslinu, tribine su na njegovom omiljenom terenu bile prazne, čemu je još kumovala kiša. Ona je imala i deo zasluga za užasno stanje podloge, ali da je teren bio adekvatan i svežiji, problemi bi bili svedeni na minimum.

Da paradoks bude veći, FSS je ne tako davno uložio u zamenu dotrajalih sijalica reflektora stadiona u Ljutice Bogdana, u Humskoj je uloženo u zamenu podloge, a tamo reprezentacija više ne igra.

Naročito je u prvom poluvremenu utakmice sa Irskom bilo očigledno koliko užasno stanje terena stadiona "Rajko Mitić" odmaže "orlovima", nekoliko akcija je usporeno ili dobilo neočekivani tok.

"Ostali su ožiljci iz prošlosti. Igrali smo u grču, na sve to primili smo rano gol. Ne tražim alibi, ali kiša nam nije išla na ruku jer ovakav teren ne odgovara ekipi koja želi da igra i napada. Teren je bio veoma loš", rekao je Muslin posle utakmice.

Ništa što nije tačno, ali ostaje žal što se ranije nije o tome razmišljalo. Dva boda su prosuta, željenog ambijenta nije bilo, na šta će se pričekati, što je mnogo ranije bilo jasno. I Radomir Antić je dugo radio na povratku navijača na tribine, podrška se polako gradila rezultatima, jer je i njega dočekalo mnogo ožiljaka iz prošlosti kada se prihvatio teškog zadatka da tim odvede na Mundijal.

Podsetićemo i da su reprezentativci Francuske pre dve godine u septembru, posle utakmice u Humskoj, bili šokirani užasnim stanjem u kom je bila podloga terena Partizana.

Ona je zatim promenjena, posle utakmice crno-belih sa Totenhemom (18. septembar 2014). Sve to je koštalo Savez 120.000 evra, a posle mučenja po postavlja se pitanje - zašto je na to zaboravljeno? Podsećanja radi, Zvezda je poslednji put ozbiljnije renovirala podlogu 2008. godine. Zato se i ne može tražiti opravdanje u terenu koji nije sam sebe birao za duel.

Izvor: blic.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

07.09.2016 09:23

Pratim sportiste Srbije i radujem se svakom njihovom uspjehu ,svakoj osvojenoj medalji ,ali ovo sa fudbalom u Srbiji je najblaze receno katastrofa i razocarenje. Da krenem od terena. Ako je ono najbolji teren u Srbiji kakvi su ostali. To je slika i Zvezde i Srbije. Sramota. O timu netreba trositi puno rijeci. Nikad da skontam prvi tim, uvijek neki novi igraci. Pitam se samo ko placa na zapadu te nase fudbalske zvijezde,jesu li ti ljudi slijepi. Igraju sporo, prijem i predaja lopte je uzas,a zavrsni pas ili udarac je gotovo uvijek traljav i nikakav. nema nista ni od ovih kvalifikacija,a ranije smo vidjeli ni od timskog fudbala. Niko nemoze do grupne faze evropskog takmicenja ,a recimo jedan Azerbejdzan ili Kazahstan godinama igraju grupna evropska takmicenja. Slicno kao i fudbal u Srbiji je umro i rukomet. I timski i reprezentativni. Ali o tome drugom prilikom.

ODGOVORITE
Name

vrh vrhova

07.09.2016 10:38

Čim vidim Rukavina da igra odmah gassim tv.Do nekih sledećih kvalifikacija

ODGOVORITE