ФМП: Чиме то ми угрожавамо интересе српске кошарке?!

Кошаркашки клуб ФМП се огласио саопштењем поводом могућности да наступи у Еврокупу следеће сезоне и саопштења КСС.

Кошарка 07.09.2016 | 08:15
ФМП: Чиме то ми угрожавамо интересе српске кошарке?!
Клуб из Железника огласио се поводом вести о његовом уласку у Еврокуп и "прашине" која се подигла у кошаркашкој јавности.

ФМП Железник у Еврокупу 2016/17!

Вест објављена у суботу пре подне изазвала је бројне реакције у медијима и кошаркашкој јавности, чак и ако се врло брзо испоставило да још ништа није дефинитивно, ни званично.

Коментари су се углавном вртели око блискости ФМП и Црвене звезде, као и недавног одустајања Партизана од надметања у Еврокупу под притиском Кошаркашког савеза Србије.

Постављана су питања како Партизан не може, а ФМП може да игра Еврокуп (иако му то још нико није одобрио), да ли ће КСС суспендовати ФМП(подсећањем на априлске одлуке УО, потврдио је да хоће), или ипак неће, пошто је тај клуб прво био пријављен за ФИБА Лигу шампиона, али га је ФИБА одбила...

"Пантери" су тим поводом издали саопштење, у коме истичу да су на адресу КСС упутили "веома једноставна питања" у циљу расветљавања истине око учешћа наших клубова у евротакмичењима.

ФМП такође тврди да његов случај нема апсолутно никакве везе са неиграњем "једног другог клуба" у Еврокупу.

Саопштење преносимо у целости и без исправки:

"КК ФМП обавештава јавност да му представља велико задовољство и част да је у групи клубова који су у најужем кругу кандидата за учешће у Еврокупу у сезони 2016-2017. Бити кандидат за Еврокуп значи велико признање за српску кошарку и КК ФМП јер смо вишегодишњи поуздани партнери Евролиге, и Еврокупа.

КК ФМП је све своје одлуке доносио у договору са Кошаркашким савезом Србије, који нам још увек није објаснио зашто наш клуб није уврштен у ФИБА Лигу шампиона, а исту кандидатуру је испред КСС-а потписао Дејан Томашевић?

Циљ овог саопштења КК ФМП није да се праве било какви проблеми у српској кошарци и држави, већ да се дође до истине без обзира да ли ћемо учествовати у Еврокупу или не.

Оно што нас је посебно зачудило, је да КСС на свом сајту за који поуздано знамо да је један од најчитанијих спортских портала у региону и Европи, поново објављује своје одлуке како би индиректно упозоравао наш клуб, (да не кажемо претио), заборављајући да КК ФМП никада није био необавештен клуб, а понајмање наиван да не препознаје генезу овог "галиматијаса" који се прави у кошаркашкој јавности Србије месецима, и класичном заменом теза и манипулацијама, да не кажемо лажима.

Сходно томе, КК ФМП је упутио писмо КСС, у коме тражи одговоре на веома једноставна питања, како би након одговора могли да обавестимо јавност какве су се игре играле од јануара 2016.године до данас, по питању учешћа у ФИБА Лиги шампиона и Еврокупу, и какав су допринос свему дали поједини људи из КСС-а, а наравно и "наши кадрови" из ФИБА уз помоћ "добро информисаних спин мајстора" са ових простора.

Чекајући одговоре из Сазонове, наговестићемо јавности само ово... играње КК ФМП у Еврокупу, нема ама баш никакве везе са неиграњем једног другог клуба у том такмичењу, као што нема везе ни са играњем тог клуба у неком трећем такмичењу.

Јасно нам да КК ФМП треба да буде у целом овом "циркусу" колатерална штета по српском "ни крив ни дужан", а да је мета овог напада неко други. Али, цела истина комплетној српској јавности биће доступна одговорима које нестрпљиво чекамо из "куће кошарке" – ако их буде! Ако их не буде, јавност ће опет бити обавештена."

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар